pukanie w kolumnie McPersona

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sikszak
Raczkujący
Raczkujący

pukanie w kolumnie McPersona

Post autor: sikszak »

jak kołyszę karoserią trzymając rękę na kolumnie McPersona czuje wyraźne pukanie. To metalowe kółko na kolumnie lekko unosi się i właśnie stuka. 2 tygodnie temu wymieniłem poduszkę łożyska i łożysko przy okazji wymiany amortyzatorów. Druga kolumna też puka ale leciutko i raczej głucho Natomiast ta druga zdecydowanie głośniej i wyraźniej. Co może być przyczyną
Awatar użytkownika
levun
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: levun »

mam dokładnie to samo.....i też stało się to po wymianie amorków i springów.... tylko stuka jak zaliczę większą dziurę.... jak bujam to nie czuje :]

Chyba coś źle założyliśmy....
hAlO
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Trza pamiętać że kupując nie orginalne elementy trza sie z tym liczyć bo no-name producent nie może takich samych robić co orginalne (paten) i tak ja kupiłem takie i też pukało po oględzinach okazało sie że mają dłuższe trzpienie i mniej gwintu poszłem z reklamacją i tą samą informacje usłyszałem pokazywano mi z innych firm i też ten problem doradzono mi wykonanie tulejki dystansowej tak zrobiłem i teraz jest ok ale w głowie pozostał problem i teraz co kupuje staram sie zabierać starą część i porównywać.
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

[quote=""Dziadek13""]teraz co kupuje staram sie zabierać starą część i porównywać.[/quote]
To chyba najlepsze rozwiązanie, kupujesz, montujesz i jeździsz :D.
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote=""sikszak""]To metalowe kółko na kolumnie lekko unosi się i właśnie stuka.[/quote]

hm..dziwne troszeczke...skoro wczesniej tego nie było:/
sprobuj wymienic same te kolka moze pomoze
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”