Nawigacja RNS 510 W Polo 6R

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafomatic »

Witaj Brayanpolo,

Robi naprawdę wrażenie :good: W związku z tym, że mnie samego korci żeby sprawic sobie fabryczną navi, tyle ze RNS 310, mam 2 pytanka odnośnie Twojej modyfikacji:
- czy wymienialeś can gateway?
- czy masz czujniki cofania, jeśli tak, to czy wyświetla wizualizacje na ekranie nawigacji?
Awatar użytkownika
brayanpolo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brayanpolo »

can gateway w samochodach po 2008 roku nie trzeba wymieniać ,czujników cofania nie mam ale jak by były to obraz jest wyświetlany natomiast planuje załozenie kamery cofania w znaczku od golfa 6 pasuję bez problemu już to sprzwdzaliśmy.Dlaczego nie chcesz rns 510 jest niewiele droższy a jest o niebo lepsza.Mam jeszcze jedną rns 510 cena 2500 z montażem.
R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

RNS 510 jest poza moimi mozliwosciami finansowymi. W jego cenie moglbym miec RNS 310 (na Allegro juz ponize 900 zl) i czujniki parkowania. Fakt, ze obsluguje kamere cofania przemawia na jego korzysc, ale z drugiej strony to ze ma tv, dvd i hdd nie jest dla mnie argumentem bo tv wole ogladac w domu - bardziej komfortowo :)

Zmartwil mnie jeden sprzedawca z allegro, ktory mowil ze dokladane czujniki, chocby fabryczne, nigdy nie beda dzialac z nawigacja, bo wg niego w Polo jest inny can gateway.
Awatar użytkownika
brayanpolo
Raczkujący
Raczkujący

Fabryczne czujniki parkowania nawet w rns310 pokazują graficznie podaj adres e-mail to prześlę katalog .Znajdź sprzedawcę carsystems oni mają graficzne czujniki do vw w cenie 700 zł tył lub 1200 przód tył orginalne vw.
R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

No wlasnie z nimi sie kontaktowalem i powiedzieli mi, ze w Polo nawet fabryczne czujniki nie wyswietla sie na zadnym RNS ze wzgledu na can gateway. Dziwne, czyzby byl inny niz w Golfie i Passacie?
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

To mają słabą wiedzę. Bo w Polo nawet na zwykłym RCD 310 wyświetlają się czujniki parkowania. Poniżej filmik jak to działa z RCD 510.
http://www.youtube.com/watch?v=JczkkEIMPzM
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

Widzialem juz kiedys ten filmik i zastanowilo mnie dlaczego mialoby to byc niemozliwe z dokladanymi czujnikami, takimi samymi jak fabryczne. Z drugiej jednak strony przewertowalem rozne fora i sklepy internetowe m.in ebay, kufatec.de etc. i nigdzie nie oferuja zestawu czujnikow dla Polo pod funkcję ops. Natomiast w ASO powiedzieli mi ze calkowity koszt czujnikow takich jak fabryczne wynioslby ok 5000 zl, bo w gre wchodzi m.in wymiana tylnego zderzaka, co wydaje mi sie bzdura.
a
admarma
Newbie
Newbie

Post autor: admarma »

Wracając do tematu montażu RNS 510, czy ktoś z Was zastanawiał się nad montażem oryginalnej anteny na dachu. Cena na Allegro to 150 zł. Czy w takim przypadku trzeba ciągnąć kabel antenowy, czy jest już wyprowadzony fabrycznie, ew, czy można posłużyć się kablem antenowym od radia, a przy samym urządzeniu rozdzielić na radio i navi?
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Chyba odpowiedziałem już wystarczająco na PW admarma. Skopiuje to samo, co napisałem dla potomnych.
Do RNSa zamontowałem antenę na magnes, która mam pod deską rozdzielczą. Chciałem montować oryginalna antenę, ale zamiast anteny radiowej mam Sirio Triflex, czyli antenę 3w1 (CB radio, radio FM, GSM). Jeżeli zdecydujesz się na oryginalną antenę na dachu, to musisz ciągnąć dodatkowy przewód.
Awatar użytkownika
brayanpolo
Raczkujący
Raczkujący

Aoox jaki masz zamontowany moduł bluetooth.Już prawie kupiłem moduł ze zdalną obsługa sim ale niestety nie będzie chodził bez kierownicy multifunkcyjnej
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2011, 14:14 przez brayanpolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Tu nie chodzi o multifunkcje, tylko od FISa, bo bez FISa nie latają moduły z rSAPem. Ja mam moduł: 7P6035730C.
PS. Z edytuj post, a nie piszesz jeden pod drugim.
z
zioolko
Newbie
Newbie

Post autor: zioolko »

jeżeli wezmę w standardzie rcd210 to będe miał większy problem przy późniejszym montażu rns510 niż jakbym miał fabrycznie założone rcd310?
Wiem że w rcd 210 są tylko 4 głośniki, ale reszta wiązek jest taka sama jak w rcd310, czy czegoś jest mniej np. anten, etc.?
Awatar użytkownika
brayanpolo
Raczkujący
Raczkujący

Do rcd 210 jest tylko jedna antena radiowa, ale to nie przeszkadza w podłączeniu rns 510 a poza tym będziesz miał głośniki tylko z przodu.
G
GrubyL
Newbie
Newbie

Post autor: GrubyL »

Witam wszystkich, chciał bym trochę odświeżyć temat. W moim polo standardowo było radio RCD310, chciał bym wrzucic RNS 510 chciał bym wiedzieć czy jakieś większe przeróbki sa potrzebne, czy wystarczy wymienić radio i tak jak ktoś wyżej pisał przypiąć gdzieś drugą antene do navi ustawić CAN i wszystko grać będzie :) ??
Ewentualnie może ma ktoś taki zestaw ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
brayanpolo
Raczkujący
Raczkujący

Jest tak jak mówisz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”