[6n2] Do posiadaczy dwu-drzwiówek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Alone
Początkujący
Początkujący

[6n2] Do posiadaczy dwu-drzwiówek

Post autor: Alone »

Witam serdecznie forumowiczów:) Mam pytanie do posiadaczy polo w wersji dwudrzwiowej: Czy przy zamykaniu drzwi kierowcy musicie mocniej ''trzasnąc'' drzwiami żeby sie zamknęły??? Bo u mnie tak jest ale niedotyczy to prawych drzwii tylko lewych i to wygląda jakby cisnienie w kabinie sie robiło dlatego niemożna swobodnie zamknąc. Auto nigdy niemiało przygód wszystko nasmarowane zawiasy zamki itd. Co można na to poradzic???
K
KoKo

Post autor: KoKo »

w bagażniku po prawej i po lewej stronie jak odchylisz tapicerkę powinny być takie kratki które są taką jakby wentylacją (tak przynajmniej jest w classic-u ) może masz to zaklejone i może dlatego robi i się to ciśnienie
Awatar użytkownika
sycha
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sycha »

u mnie tez ciezko sie zamykaja. w sumie te drzwi za lekkie tez nie sa ; )

a przebieg tylko 91tys. garazowany serwisowany bla bla... ten typ tak ma ostatnio slyszalem.

choc tragedii nie ma ; )
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

to jest przez to ze drzwi sa wielkie a przez to robi sie tam niby jakies podcisnienie ja tak samo mam wiec to "ten typ tak ma"
Awatar użytkownika
Hbrts
Początkujący
Początkujący

Post autor: Hbrts »

u mnie to samo, jak nie uchylę lekko szyby muszę trzasnąć, ale widzę po postach że to norma jest, chociaż ciśnienie powietrza w środku nie tłumaczy różnicy między lewą a prawą stroną.
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Podejrzewam zużycie zamków bądź potrzebę regulacji drzwi, bo mogły się trochę opuścić. U mnie też drzwi od kierowcy trzeba mocniej "machnąć", żeby zamknąć. Drzwi pasażera zamykają się ok, więc to nie kwestia szczelności auta. Zajmę się tym na wiosnę :grin:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

u mnie drzwi od pasażera trzeba mocniej machnąć a od kierowcy działają idealnie :mrgreen:
Awatar użytkownika
webak
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: webak »

U mnie tak samo jak u madmax'a
Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

Post autor: patryk2k »

Mam identycznie nawet w 5 drzwiach. Musze mocniej trzasnac bo inaczej odskocza, za to jesli lekko opuszcze szybe bez problemu sie zamykaja.
Ale i tak najlepiej jak ktos wsiada ja wtedy zamykam drzwi i z przyzwyczajenia wale mocno a one sie zamykaja bez problemu...kazdy mowi ale trzaskasz, to nie syrena :D
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzysiekkrgu »

:shock: no to mnie zaskoczyliście... jak dla mnie to te drzwi zamykają sie super:) nawet nie trzeba przykładać dużo siły żeby się zamknęły, rzadko mi się zdarza żebym musiał domykać drzwi bo najczęściej są zamknięte;) wszystkie zamki profilaktycznie przesmarowałem przed zimą (wazeliną i smarem w spray'u)
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
Awatar użytkownika
stekvw
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: stekvw »

A ja na drzwi nie mam co narzekać , delikatnie i ładnie się zamkną . :oki:
Z drzwiami trzeba delikatnie , jak ja zamykam to prawie nie słychać uderzenia .
Stanisław Makowski
Pasja, to najlepszy biznes.

Moje polo
Zobacz tutaj>>>>
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

u mnie prawe może z racji tego, że były wymieniane czasem się nie domkną, widocznie są nie do końca dobrze założone, drzwi kierowcy zamykają się bez większego wysiłku, nawet jak je lekko puszczę to bez problemu się zamkną :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Ja tam nie wnikam w te ciśnienia itp. ale wydaje mi się, że drzwi się zamykają bez problemu. Musiałbym z kimś porównać, bo to i tak subiektywne odczucia przecież.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

najpierw sprawdź czy nie masz luzu na zawiasie,złap za otwarte drzwi i poruszaj góra dól i wtedy wyczujesz,jeśli nie ma luzu i drzwi są zamontowane fabrycznie(w sensie nie wymieniane i nie regulowane) to tak musi być :D ja się przyzwyczaiłem i jak są zamknięte szyby to mocniej zamykam i jest git ,ale jak ktoś inny wychodzi z auta to poprawia i 3 razy heh :crazy: więc coś w tym jest i w 100% chodzi o ciśnienie bo tylko uchylę okno i drzwi zamykają się od swojego ciężaru bez użycia siły praktycznie, po prostu dobrze uszczelnione jest 6n2 i tyle :thumbsup: w 9n3 brata jest to samo,tez 3 drzwi ma.
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

No wiadomo Panowie, że to nie A8, żeby samo dociągnęło lekko popchnięte drzwi ;) Ale też nie przesadzajmy, że trzeba mocno nimi trzaskać. Moim zdaniem porównywalnie do innych samochodów.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”