2f silnik 1.4 D. Jak postoi całą noc np. to ucieka paliwo z pompy i nie może go naciągnać spowrotem. było dobrze przez cały czas tylko teraz cos wyskoczyło.
Co moze byc przyczyna ?
są dokręcone mocno. Jak je kupiłem to po jakims czasie tak sie stało i okazało sie, że pompa siadła. Zmieniłem pompe, zrobiłem ponad tys km i znowu to samo
[quote=""Sundecade""]Filtr paliwa nowy, co niby miało by sie z nim dziać ?[/quote]
Ja kupiłem do siebie nowy, i tego samego dnia leciałem go wymienić.
Tak teraz filtry robią.
ale było dobrze cały czas, tzn. zdarzyło mi sie tak w sumie dwa razy, za pierwszym sie okało ze to pompa a teraz ? wydaje mi sie ze gdyby filtr był wadliwy to było by tak caly czas, nie ?
kolega mial cos podobnego podobno jakas gumka uszczelka on jak zostawil dupa do gory to ok a jak na dol to ropa zeszla i lipa wymienial filtry i nic jak bede go widzial to sie zapytam i napisze co to bylo ale pamietam ze to drobnostka byla
A ten plasticzek co wchodzi do filtra wymieniłeś? Objawy zapowietrzenia są też jak ci moduł walnie..... Jest tak, że chechlesz chechlesz, popuszczasz wtrysk idzie powietrze, jak weźmiesz na hol odpala i jedzie. Na ciepłym odpalasz a potem ni wuja ! Sprawdź ten biały plasticzek z zawleczką przy filtrze i sprawdź moduł.