Radio vw Polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
Foxtrod
Raczkujący
Raczkujący

Radio vw Polo

Post autor: Foxtrod »

Wymontowałem oryginalne radio z mojego Polo i podłączyłem w garażu do starego akumulatora radyjko gra kiedy coś majsterkuje ale po około 10-15 minut wyłącza się samo jak temu zapobiec radio wygląda tak -----> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c0 ... 7b859.html
W
WhitePolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: WhitePolo »

Włącz je ponownie :niewiem:
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

moze ma jakis kod,kazde radio ori ma kod :)
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
Awatar użytkownika
VAGfan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: VAGfan »

A czy plus z akumulatora/zasilacza podałeś na obydwa piny (zasilanie oraz podtrzymanie pamięci)?
86c2f 1W [2009-2010]
6N 1Y [2010-]
F
Foxtrod
Raczkujący
Raczkujący

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... isooem.htm

4:7 +
8 masa

to mi pomogło i po sprawie
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

podepne sie pod temat, nie wiem czy wy macie tak samo u siebie gdy radio gra i chce odpalic silnik to mi gasnie radio i na nowo gra a nie chce tego bo zaraz mi głośno robi w aucie,podgłaśnia sie samo jak to zrobic zeby cały czas grało nawet jak odpalam silnik :niewiem: prosze o pomoc :oki:
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
r
ra-v
Newbie
Newbie

Post autor: ra-v »

Chyba nie bardzo można. Pewnie znaczna część mocy musi iść na rozrusznik i albo elektronika rozłącza, albo po prostu to są prawa fizyki - napięcie dla radia spada poniżej roboczego.

A co do przestrajania głośności radia to tak jest raczej w nowszych modelach - że jak silnik chodzi lub chodzi coraz szybciej to się robi głośniej. U Ciebie to może być wada radia, pewnie da się naprawić.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Elektryka wylacza wszystko na czas rozruchu, tak aby jak najwiecej pradu poszlo na rozruch. Temu sie nie da zaradzic. Ustaw inaczej radio. Skoro wlacza Ci sie glosno to je scisz przed zgaszeniem silnika.

Foxtrod, podlacz tak jak pisza. Radio musi miec dwa plusy i mase (w ISO kable czerwony i zolty musza byc zwarte i podpiete pod +12V a czarny do masy), zeby poprawnie dzialalo
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
v
viceroj
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: viceroj »

Witam, przeciesz przy rozruchu występuje największy pobór prądu ,i ten rozrusznik musi swoje pobrać , u mnie jest to samo, więc musi wystąpić spadek, a widoczne to jest najwięcej na radiu , lekko przygaśnie lub zgaśnie , i sie powtórnie samo włączy.Żeby to nie występowało to byś musiał mieć cały czas naładowany 100% akumulator, a przeciesz to nigdy prawie nie występuje, co z tego że ty go naładujesz full, jak za jakiś czas i tak mu spadnie troche pojemności, a przez to ,że np: alarmy , centralne zamki cz radio pobieraja prąd cały czas.a tym bardziej w okresie zimowym.do widzenia.
F
Foxtrod
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""marcin86""]Foxtrod, podlacz tak jak pisza. Radio musi miec dwa plusy i mase (w ISO kable czerwony i zolty musza byc zwarte i podpiete pod +12V a czarny do masy), zeby poprawnie dzialalo[/quote]

dokładnie tak jak opisałeś
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

sebeq - u Ciebie pomógłby tylko dobry nowy akku i to nie na długo - tak już jest no i masz pecha, że radio jest aż tak czułe na spadki napięcia ;)
Foxtrod - co do tego radia wiem, ze fabrycznie miało ono coś takiego, ze wyłączało się równo po godzinie, żeby zapobiec wyładowaniu akku - może Twoje jest uszkodzone i ten "zegar wewnętrzny" mu się poprzestawiał :)
j
jozek
Newbie
Newbie

Post autor: jozek »

sebeq
W nowych samochodach jest tak rozwiązana elektryka, że jak przekręcasz kluczyk w położenie rozruchu, to wyłączane jest zasilanie na pozostałe odbiorniki. Co mogę doradzić, to podłączyć radio bezpośrednio do akumulatora. Tyle, że wtedy będzie grało nawet jak wyjmiesz kluczyk ze stacyjki. No i daj koniecznie jakiś bezpiecznik po drodze.
M
Mateusz Łódź
Newbie
Newbie

Post autor: Mateusz Łódź »

Witam. Też mam problem z radiem. Zapalniczka działa bezpieczniki na tablicy i w radiu a radio nie działa. Radio działało ale po wymianie stacyjki przestało działać. Pomożecie co może być. Mam jeszcze problem jak przepiać światła z przodu lewe i tylne lewe pod inny bezpiecznik ponieważ gniazdo mi się uszkodziło i bezpiecznik nie łączy.
p
pawlik835
Newbie
Newbie

Post autor: pawlik835 »

Witam.
Ja w swojej polówce posiadam inne radio oryginalne ale chyba od golfa z czerwono niebieskim podświetlaniem i powiem tak że to chyba od radia zależy czy wyłącza się czy też nie podczas rozruchu oczywiście nie wykluczając spadku napięcia.
Dodam również że u mnie podczas rozruchu auta radio nie gaśnie nie zmienia głośności i wyłącza się podczas wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Więc myślę że chodzi tu o model.

A jeżeli chodzi o to co w temacie to radio tak ma że wyłącza się po jakimś czasie a czasy są uzależnione od typu modelu radia (zapobiega to rozładowaniu akumulatora) najprawdopodobniej trzeba zewrzeć jakieś piny żeby grało non stop.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

jeżeli radio się nie wyłącza w czasie rozruchu to znaczy po prostu że ma pociągnięte z aku kable. Nie zależy to od radia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”