VAG, nie moge sie podlaczyc

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kylo86
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kylo86 »

Hmmm pokombinuję jeszcze jutro z tym, odkręcę gniazdo w aucie bodajże jest przymocowane na podstawce jedną śrubką, sprawdzę połączenia kabli, rozbiorę też ten kabel co kupiłem, mam nadzieję że uda mi się to uruchomić.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

sprawdz sprawdz. ewentualnie pogrzeb w ustawieniach predkosci portu i przesylania. no i moze to głupie, ale sprawdz czy wersja 311.2 to rzzeczywiscie full registered.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""kylo86""]Witam, zakupiłem sobie kabel od viakena vag kkl usb i nie mogę się połączyć w ogóle, ustawione wszystko dobrze bo test COM przechodzi lecz jak próbuję połączyć z silnikiem lub z czymś innym to się nie da, polo 95r, silnik AEA, w lato byłem u gościa kasować błąd poduszki to się podpiął więc gniazdo raczej sprawne, z góry dziękuję za pomoc.[/quote]

A wywala ci jakiś błąd podczas łączenia czy tylko informuje że nie znalazł sterownika?
k
kylo86
Raczkujący
Raczkujący

Tylko nie łączy się ze sterownikiem, a wersje mam full registered napis zielony, dam znać po dzisiejszych próbach.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""kylo86""]Tylko nie łączy się ze sterownikiem, a wersje mam full registered napis zielony, dam znać po dzisiejszych próbach.[/quote]

spróbuj ustawić w opcjach (options) w polu Start Baud wartość 9600.
Domyślnie ustawione jest '0'. U mnie na kabelku od Viakena na domyślnych ustawieniach nie chciał się połączyć ze sterownikiem silnika
k
kylo86
Raczkujący
Raczkujący

Właśnie wczoraj o tym dowiedziałem dlatego dziś sprawdze i napiszę czy coś to pomogło.
k
kylo86
Raczkujący
Raczkujący

Sprawdzałem na 9600 i dalej to samo, okręciłem gniazdo są 3 przewody, napięcie jest ok, więc nie wiem co dalej.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Nie raz tak bywa że kabel nie chce połączyć. mimo wszystko przetestuj jeszcze na innym aucie. pamiętam że suff miał tak ze swoim resorakiem (1.0 silnik, 94 lub 95 rok) że za cholere nie mógł sie połączyć z autem.
k
kylo86
Raczkujący
Raczkujący

No tak tylko że przy mnie się w lato gosciu połączył i kasował bez problemu błąd poduszki, więc chyba kupię jeszcze jakiś kabel od innego sprzedawcy, w golfie jest to samo sprawdzałem przed chwilą wszystko indentycznie jak u mnie.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

zareklamuj. chyba masz jakiś paragon. napisz skąd jesteś może ktoś z klubu w okolicy ma kabel.
k
kylo86
Raczkujący
Raczkujący

Tak zrobię, ja jestem z Rudy Śląskiej.
k
kylo86
Raczkujący
Raczkujący

Witam, doszedł drugi kabel i ten działa, nie było problemu z połączeniem, testowałem na vw tools, polski vag 4,9 i vag com 311.2, pozdrawiam i dzięki za pomoc.
k
kamilek66
Newbie
Newbie

Post autor: kamilek66 »

[quote=""kylo86""]Witam, doszedł drugi kabel i ten działa, nie było problemu z połączeniem, testowałem na vw tools, polski vag 4,9 i vag com 311.2, pozdrawiam i dzięki za pomoc.[/quote]

a mozesz podzielic sie ze mna gdzie kupiles ten kabelek?:) podac jakis namiar?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""kylo86""]Witam, doszedł drugi kabel i ten działa, nie było problemu z połączeniem, testowałem na vw tools, polski vag 4,9 i vag com 311.2, pozdrawiam i dzięki za pomoc[/quote]
tak to czasem bywa :) grunt że bangla.
k
kylo86
Raczkujący
Raczkujący

Ja kupiłem u gościa na alegro nick dla_ciebie_pl, kabel wygląda w zasadzie identycznie, przewody w środku jakby lepiej przylutowane, sterowniki były inne, podłączyłem się tez do fabi 2002r i działa ok, pokasowałem mu sporo błędów które miał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”