montaż Cb

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
blonchal
Początkujący
Początkujący

Post autor: blonchal »

Mam z boku konsoli zamontowane... Nie zwracam uwagi czy dobrze kanał widac czy nie bo i tak zawsze na jednym mam ustawione. Masz zdj jak to wygląda http://img269.imageshack.us/i/dsc00090dq.jpg/ (lepszego nie mam). Jak coś to jutro wieczorem moge lepsze zrobić i wrzucić.
K
Klema
Newbie
Newbie

Post autor: Klema »

Panowie... a gdzie najlepiej zamontowac CB w Polo 9n3/IV FL ? posiadam Presidenta Johnny III
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Pokaż zdjęcia środka
K
Klema
Newbie
Newbie

Post autor: Klema »

Awatar użytkownika
waglik

Post autor: waglik »

Chłopie żal wiercić dziure ALE według mnie najlepszym miejscem jest pod pokrętłami od wentylacji, spora przestrzeń i czytelnie będziesz czytać z radia, jak nie chcesz wiercićno to ja co prawda mam 6N, ale koło ręcznego mam idealnie wpasowane, weszło na styk, kombinuj, wywiercić otwory jest prosto tylko gorzej jak jest zmiana na radio większe gabarytowo i potem te dziury... Ja właśnie jestem nad zmianą radia na większe i będę musiał wiercić.
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

pod radio ;p ja tak mam wystaje 2 cm ale jest git
s
santa_daro
Newbie
Newbie

Post autor: santa_daro »

Ja w swojej 9N zamontowałem właśnie z boku konsoli obok nóg pasażera, kupiłem na alledrogo taśmę rzep samoprzylepną, kawałek 12cm na radio i boczek i siedzi jak na śrubach. Jedyna rzecz na jaką radzę zwrócić uwagę to fakt iż w zimie podłoga może być mokra więc lepiej żeby kabel wychodzący bezpośrednio ze złącza kabla antenowego jej nie dotykał, bo się osadzą biały nalot. Ale co do miejsca to odsłuch z głośnika jest dobry, grucha pod ręką w każdej chwili i kanały widać.

Pozdrawiam
santa_daro
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

ja ostatnio musialem zamonotwac w swojej ale 9n3 polowce radyjko mialem cizezko znalesc miejsce zeby go w miare nie było widac a byl w zasiegu reki ale znalazlem pod swiatłami pokretla (przy wejsciu VAG ) jak zrobie fotke to posle nie wiem jak wyglada u was to miejsce
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

A swoje radio przykręciłem wkrętem od spodu do popielniczki. żadnej dziury nie widać a popielniczki i tak nie używam. I co najważniejsze wysztko pod ręką :D jedyny mankament że kable do anteny wychodzą z przodu schowka. Ale to temu że nie miałem zamiaru wiercić w tylnej ściance schowka
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

Witam,
Proponuję aby w tym temacie zamieszczać zdjęcia/opisy miejsc w których najlepiej jest zamontować cb w naszych VW.

Dobrze by było aby ktoś z modów podkleił ten temat na początku działu co by nie zaginął w akcji.

Ode mnie:
U siebie w 9N mam tak zamontowane cb radio:
ObrazekObrazek

Co prawda nie jest to najlepsze miejsce na montaż, bo trochę nie jest w zasięgu ręki ale jeżdżę głownie na kanale 19 więc daje rade.
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Ja w Polo 6N radio CB mam zamontowane w konsoli srodkowej.
Uchwyt przykrecony pod popielniczka i do niego CB.
Kabel antenowy i zasilajacy wychodza tylem.
Obrazek
Awatar użytkownika
komand19
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: komand19 »

Ja u siebie CB zamontowałem w miejscu obok przycisku podgrzewania szyby tylnej. Zaślepki wyrzuciłem i tam co do milimetra pasuje moje CB President Tommy :) Kabel od anteny nie przedłużany puściłem pod konsolą przy siedzeniach a zasilanie z zapalniczki. Na chwilę obecną ponad rok bezawaryjnej pracy :)
Obrazek
M
MICHAL
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MICHAL »

[quote=""Gepard""]A swoje radio przykręciłem wkrętem od spodu do popielniczki. żadnej dziury nie widać a popielniczki i tak nie używam. I co najważniejsze wysztko pod ręką :D jedyny mankament że kable do anteny wychodzą z przodu schowka. Ale to temu że nie miałem zamiaru wiercić w tylnej ściance schowka
[/quote]

To skopiowales odemnie? :agresyw: A nic sie nie pochwaliles musze luknac. :acute:
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

[quote=""MICHAL""]To skopiowales odemnie? [/quote]
no muszę przyznać, że tak ale już tak dłuższy czas to może nie zauważyłeś :grin:
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
czecho
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: czecho »

odgrzeję nieco kotleta...
[quote=""komand19""]Ja u siebie CB zamontowałem w miejscu obok przycisku podgrzewania szyby tylnej. Zaślepki wyrzuciłem i tam co do milimetra pasuje moje CB President Tommy :))[/quote]
rozumiem że mowa o 6N2... możesz jakaś fotkę podesłać?
...no to nie jest problem... to się wszystko zgłasza jako usterkę...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”