[quote=""cruz""]Ja nic nie kombinuję. Moja dziewczyna świadkiem, że próba ostrożnego odklejenia folii od papieru skonczyla sie polgodzinna męką.
Odklejalem powoli i widzialem ze literki nie odchodzą od papieru. Zaczalem od konca, od dolu i wszystkie litery z napisu polo klub polska zostaly na niebieskim papierze, zamiast na tej grubej folii. Tylko P i L z tego napisu odeszly prawidłowo. Wiec wiedzialem ze bedzie problem i namoczylem papier. Chodzi o to ze papier nie chce sie oderwac od niektorych fragmentow vlepki, gdzie jest klej. Bez namoczenia papieru, nie odchodzilo. Teraz efekt jest taki, ze nazwe klubu bede musial naklejac pensetą literka po literce i nie wiem tez czy po pierwszej wodzie na szybie(bo tam nalepilem vlepke) nie zaczna odpadac mi fragmenty znaczka VW z loga(trojkaciki), bo mam paprochy tego papieru niebieskiego po stronie klejącej. Nie mogem usunac ich już. Takze po swietach napewno napisze do Paya w sprawie duplikatu. Skoro nie trzeba nic namaczac to co innego z tą naklejka sie robi jeśli nie ma specjalnej instrukcji montazu do niej?
Poza tym te naklejki są robione co jakis czas, wiec i produkcja moze tej firmie wychodzic roznie. Wystarczy ze zmienią sklad kleju lub papieru i klej bedzie za silnie trzymal sie niebieksiego papieru i zamiast sie odkleic bedzie sie rozdzierał.
Chyba logiczne, ze jakby ladnie sie odklejalo to bym nie marudzil ani inni, wiec widac są partie naklejek roznej jakosci. Nie ma co wiecej na ten temat dywagowac. Wszystkie z napisu pod logiem zostaly na papierze. Gdybym go namoczyl tomoze by odeszly, a tak to sie odkleily od wierzchniej folii i trzymaja sie nadal papieru

[/quote]
Jak ja dochodziłem do klubu zamówiłem 2 bo wiedziałem ze spaszcze 1 i 1 moja wlepke spasciłem bo zosatła na aucie bez napisów teraz po malowaniu całego auta znalazłem fajny sposób na odkelanie. poprostu musisz robic to powloli z maksymalnie wygietym papierem jezeli wiesz o co chodzi. a i napewno to nie jest meka

bo dla mnie był to zaszczyt .. .