[quote=""wojtasllb""]ta kontrolka to ESP czyli elektroniczny program stabilizujący tor jazdy, masz na tablicy pod regulacjami nawiewu przycisk z napisem ESP? a jeśli chodzi o prace silnika to podobne objawy mialem przy walnietym czujniku obrotów wału korbowego z tym że dodatkowo świeciła mi się kontrolka check i epc gdy działy sie te rzeczy z silnikiem. Sprawdz bezpieczniki i najlepiej podłącz auto pod kompa bo bez tego cieżko bedzie zlokalizować przyczynę,a na ślepo nie ma co wymieniać cześci.
tu masz rozpisane wszystkie kontrolki z 6n2:

[/quote]
Tzn jezeli chodzi o przycisk ESP to wlasnie nie mam zadnego przycisku, kontrolka check mi sie pali ale to juz od roku jak wymieniali mi rozrzad i padl czujnik obrotow walka rozrzadu ale przez rok czasu nic sie nie dzialo czy to mozliwe ze to po takim czasie i to od tego czujnika ? Bo jak bylem na komputerze sprawdzic to wywala tylko ze to ten czujnik elektryk nie wspomnial nic o tym czujniku o ktorym napisales. Jedynie co raz mu wyskoczylo na kompie ale pozniej blad zostal usuniety ze cos z immobilaiserem i tak skojarzylem fakty ze zaczelo mi sie to robic jak podlaczylem radio nowe do auta, wczoraj odpialem radio i jest wszystko OK zobaczymy w nastepne dni ale mozliwe ze to mogla byc przyczyna czy tylko przypadek ze wczoraj caly dzien jezdzilem i nic sie nie dzialo

???