wymiana oleju?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Rangers76
ciekawe- wiesz to z autopsji czy?
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Ja polecam Knecht
Obrazek
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

[quote=""damianese""]Rangers76
ciekawe- wiesz to z autopsji czy?[/quote]

nie napiszę skąd wiem ale wiem ok?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

ja tam używam filtrona :piwo:
l
luki27
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: luki27 »

[quote=""marcin86""]A dlaczego odradzasz filtrona?[/quote]

Też mam negatywne zdanie na temat filtra oleju tej marki,może trafiła mi się jakieś wadliwe bo dopiero po jakieś sekundzie od uruchomienia silnika gasła kontrolka od ciśnienia oleju.Olej zmieniam co 15tys km i odkąd wkładam filtr Boscha to ani razu nie zdarzyła mi się taka sytuacja jak z Filtronem.
Obrazek
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

luki27
A co ma filtr do cisnienia oleju? Jak juz to bym sie czepial oleju a nie filtra, jesli kontrolka pozniej gasnie. Pewnie zdarzylo Ci sie to tylko raz, a moze akurat miales jakis olej trefny?
Od zawsze jak wymienialem to na filtrona albo mann. W sumie to mi wszystko jedno. Podchodzicie do tego jakby to byla jakas wieksza roznica, jakby mial sie silnik rozpasc. Filtr pasuje to ok, wkrecasz i jezdzisz.
Rangers76
Takie podejscie mnie rozbraja, jest zly bo jest zly. Wiem to np od znajomy mojego kolegi... Podaj konkretny argument ktory nas przekona, jest to jakos udowodnione?
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
Barbuletis
Początkujący
Początkujący

Post autor: Barbuletis »

W zeszłym roku założyłem filtrona bo nic innego nie mieli w sklepie a teraz jest wybór więc zdecyduję się na tego Mann-a :).
Obrazek
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

Mann to jakiś chińczyk, kiedyś mi wcisnęli bo akurat się filtron skończył, generalnie różnicy żadnej nie było, ale powróciłem do naszego filtrona :)
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

luki27to filtron właśnie wyczyścił silnik i trzeba było go wymienić wraz z olejem o ile pompa oleju daje właściwe ciśnienie,to może kontrolka gasła by normalnie a filtry kupujesz u nas ? może w ASO i idące na pierwszy montaż i nasz 100% pewności że są produkowane na zachodzie to ok. przecież jak wszystko wyprodukowane dla krajów europy wschodniej jest gorszej jakości jak na zachodzie ,a co z produktami np, bosch wyprodukowanymi w Chinah lub indji itp.....
Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 10:57 przez bialy0666, łącznie zmieniany 1 raz.
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

[quote=""rat4""]
Jak kupie auto to płukacz wlewam do oleju, troszkę pojeżdżę
:scratch:
1.Wlewasz płukacz do oleju i jeździsz na tym??
2.Wlewasz płukacz, płukasz na postoju i wymieniasz na świeży olej.

jeśli robisz to pierwsze to możesz zarżnać silnik, płukankę się robi tylko na biegu jałowym bez żadnej przegazówki itp.[/quote]

Jasne że na postoju, pisałem wtedy skołowany :P
chodziło o to, że jak mam auto rozgrzane po trasie dłuższej to daje go na warsztat, wolne obroty i wlewam płukacz. Czekam aż się wszystko "przegryzie" i wylewam :)

A co do filtrów oleju to sorry Panowie ale nie możecie się wypowiadać lepszy gorszy jeżeli przynajmniej nie wykonaliście na każdym filtrze próby choć trochę obiektywnej czyli po 2 filtry każdego producenta i olej każdego typu (syntetyk, półsyntetyk, minerał) do tego różne style jazdy....

Nie sprawdzisz samemu :(

A filtr oleju nie może blokować układu przecież...
Jeśli mi dobrze wiadomo ma on "przelew" czyli jak się filtr zapcha to olej i tak przechodzi tylko bez filtracji.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

jesli filtr sie zapcha jest zawor ktory pusci olej bokiem a jesli by jakims sposobem sie zapchal tak ze blokowal by przeplyw to zerwie filtr z gwintu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”