[6N2] pytanie o dywaniki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

vvvrider nie spinaj się kolego zbytnio i pomyśl zanim coś napiszesz, nie różnią się stoperem z małym wypustkiem tylko kształtem "wypustkiem" w sensie tego narożnika który w twoich jest ominięty, stoper był jako punkt odniesienia żeby było wiadomo o co chodzi, jednak dla niektórych i to było za mało wiec daje obrazek:
Obrazek

patrząc w etce dywaniki do modelu polo 2001 wszystkie numery po 6n0/6n1/6n2 zaczynają sie na 061

co do innej konstrukcji dywanika letniego a zimowego to masz zdecydowanie racje welur jest tak ciężkim materiałem do obróbki że niewykonalne są na nim pewne kształty :crazy:

niczego nie chce udowodnić po prostu pisałem swoje spostrzeżenia i porównania na temat dywaników, ale sorry już nie będę pisał nic o twoich :thumbsup:
Awatar użytkownika
vvvrider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vvvrider »

[quote=""wojtasllb""]co do innej konstrukcji dywanika letniego a zimowego to masz zdecydowanie racje welur jest tak ciężkim materiałem do obróbki że niewykonalne są na nim pewne kształty[/quote]
Nic nie wspomniałem o obróbce weluru że jest trudnym materiałem tylko że są produkowane pod innym kontem bo jest inne zastosowanie.
Gumowe są na jesień-zima bo możesz mieć wodę, śnieg wniesioną przez obuwie i dlatego muszą mieć korytka i być bardziej dopasowane aby ci się nie wylewało do samochodu.Może jest w welurach ominięty ten element z twojej fotografii, mam nadzieje że zobaczymy dywaniki w tym temacie.
Sam bym z chęcią zobaczył dla porównania ori welury zakupione w Polsce.
Dzięki za twoje spostrzeżenia Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
50pln
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: 50pln »

czy ma ktos moze zdjecie oryginalnych bolcow do stoperow zamontowanych w samochodzie?

one tylko wchodza w stoper czy moze stoper sie na nich zatrzaskuje?

juz nie potrzeba. zakupione oryginalne stopery + bolce
oi! oi! oi!
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

Awatar użytkownika
VWV
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: VWV »

okrągłe były oryginalnie vw polo .... "fasolki" przeważnie stosowali w audi
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

[quote=""VWV""]okrągłe były oryginalnie vw polo .... "fasolki" przeważnie stosowali w audi[/quote]

a jak się na tych okrągłych trzyma? bo fasolkę to przekręcę i nie puści.
Awatar użytkownika
ShadeN
Początkujący
Początkujący

Post autor: ShadeN »

[quote=""qwertypol""]a jak się na tych okrągłych trzyma? bo fasolkę to przekręcę i nie puści.[/quote]

Potocznie pisząc: na wcisk, wciskasz i trzyma. Zasada taka sama jak przy guzikach-napach w ubraniach :szefu:
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Witam

Chce kupić sobie gumowe dywaniki na zimę (nigdy nie mialem...). W związku z tym nie wiem jakie kupić. Niestety cena 216 zł za oryginał mnie odpycha. Dlatego trzeba szukać zamiennika. Czy ktoś kupował i może się podzielić, które kupił i jak pasują?

http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... gory-18669
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
VWV
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: VWV »

Szukaj pod nazwą Petex ;-)
Awatar użytkownika
tomsson

Post autor: tomsson »

A więc nie chcę pozostawić tematu bez odpowiedzi ;).

Dywaniki bardzo fajnie spasowane (petex). No może tylko pod sprzęgłem troche brakuje, ale to zarazem plus, bo na bank nic się nie podwinie. Stopery dodali do zestawu i zapina się je o fabryczne w wykładzinie.

Jedyny minus to to, że każdy dywanik ma 2 dziury po wieszaku, na którym musiały wisieć w jakimś sklepie (obstawiam, że każdy tak ma). JEst to jednak szczegół.

Ogólnie dywaniki na plus.

A czy ktoś może powiedzieć coś o welurowych? Mój welurowy od kierowcy jest przetarty na wylot :P. Może ktoś coś polecić?
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”