Remont czy swap silnika??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
arbi1919
Raczkujący
Raczkujący

Remont czy swap silnika??

Post autor: arbi1919 »

witam!posiadam polo z silikem 1,4 44kw(60ps),ktory jest zatarty. i terraz musze zakupic jakas uzywke tylko zastanawiam sie czy kupowac silnik z taka moca jak w orginale czy moze lepiej zastanowic sie nad 75 lub 100 ps wersja silnika.na allegro wiadac ze sa takowe silniki ale bez osprzetu i zastranawiam sie czy dokupienie osprzetu jest droge i co w jego sklad wchodzi... moze jakas czesc z ospetu pasowala by od mojego silnika?i czy wogole takie kombinowanie ma sens...?za wszystkie sugestie i rozwiazania dziekuje.
pzdr:)
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

poczytaj w tym temcie. co prawda do Polo 6n1 ,ale mniej wiecej Cie naprowadzi na to co chcesz :)
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=13&t=687
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
a
arbi1919
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: arbi1919 »

czyli przy zmianie silnika musial bym wymienic rowniez-komputer,skrzynia,sprzęgło,rozrząd?cos jeszce wchoidzilo by w sklad?
Awatar użytkownika
bartek885
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bartek885 »

Bardziej się opłaca chyba sprzedać budę, dołożyć kasę i kupić coś z mocniejszym silnikiem.

Tak samo remont się nie opłaca, też to przerabiałem i mechanik wycenił remont na 3,5 tyś. zł
Kupiłem używany silnik z dość małym przebiegiem za 1500 zł, do tego rozrząd, olej i świece.
Całość wyniosła mnie 2 tyś. Fakt, że robocizna mnie nie kosztowała nic, bo zrobiłem sam z ojcem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”