Wycieraczka - krzywo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
puncek
Raczkujący
Raczkujący

Wycieraczka - krzywo

Post autor: puncek »

Mam problem z wycieraczką tylną, jest krzywo, schodzi z szyby. Jak to poprawić?? Silnik się przekrzywił czy tylko samo ramię???
Awatar użytkownika
VWV
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: VWV »

Miałeś tak od kiedy masz polo ... czy ostatnio tak Ci się stało?

1. sprawdź czy ramię nie jest luźnie, bo może trzeba je poprawić i dokręcić. Ewentualnie ramię ma wytarty wieloklin i dlatego krzywo jest osadzone.
2. może puściła jakimś cudem śruba od silniczka .... ale on jest chyba mocowany na 3 śruby, więc nie sądzę żeby to było związane z ramieniem.
Awatar użytkownika
puncek
Raczkujący
Raczkujący

Ostatnio to zauważyłem ale mogło być od początku, jak tam się do tego silnika dostać??
Awatar użytkownika
VWV
Zainteresowany
Zainteresowany

sprawdź na początek ramię. odkręć je i nasadź równo, tak jak powinno być.

jeżeli to nie pomoże to ściągaj tapicerkę z klapy. odkręcasz 2 śrubki ukryte w rączkach i ściągasz z zaczepów. wewnątrz masz silniczek.
Awatar użytkownika
rumcajs_kr
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: rumcajs_kr »

[quote=""VWV""]sprawdź na początek ramię. odkręć je i nasadź równo, tak jak powinno być.

jeżeli to nie pomoże to ściągaj tapicerkę z klapy. odkręcasz 2 śrubki ukryte w rączkach i ściągasz z zaczepów. wewnątrz masz silniczek.[/quote]

Wiem,że troszkę OT, ale w 6N jest jedna śrubka w rączce ukryta i wtedy delikatnie,acz z wyczuciem ściąga się z zaczepów cały plastik na klapie
Obrazek

http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... f=40&t=348

"...Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..." - C.McRae R.I.P. [*][/b]
Awatar użytkownika
VWV
Zainteresowany
Zainteresowany

rumcajs_kr czytaj ze zrozumieniem :acute:

przecież napisałem żeby odkręcił ramię, a dopiero jak to nie pomoże, żeby zabrał się za silniczek pod tapicerką
Awatar użytkownika
puncek
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki Wam chłopaki dałem rade...

Odkręciłem najpierw tapicerkę (jedna śruba, tylko najpierw trzeba tapicerkę od szyby odchylić, a potem od zamka i elegancko wychodzi) była tam śrubka odkręcona, przykręciłem ją. Ale dalej było krzywo, zdjąłem ten plastik (ułamany) który jest koło dyszy spryska , odkręciłem ramię wycieraczki, patrze a tam ząbki wytarte, ale na szczęście od silnika całe, ustawiłem ramię, dokręciłem ją, ustawiłem spryska i gitarka. Muszę się zaopatrzyć w ramię z tym plastikiem...

Dzięki i pozdroo
Awatar użytkownika
rumcajs_kr
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: rumcajs_kr »

[quote=""puncek""]Muszę się zaopatrzyć w ramię z tym plastikiem[/quote]

Proponuje wymianę całego ramienia na ramię z Fabii II, odczujesz różnicę w działaniu całej wycieraczki, a jeśli na silniku masz sprawne zębatki, to nie będzie problemów...więcej szczegółów w tamacie o moim PolóVWce http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=56&t=348
Obrazek

http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... f=40&t=348

"...Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..." - C.McRae R.I.P. [*][/b]
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”