Miałeś tak od kiedy masz polo ... czy ostatnio tak Ci się stało?
1. sprawdź czy ramię nie jest luźnie, bo może trzeba je poprawić i dokręcić. Ewentualnie ramię ma wytarty wieloklin i dlatego krzywo jest osadzone.
2. może puściła jakimś cudem śruba od silniczka .... ale on jest chyba mocowany na 3 śruby, więc nie sądzę żeby to było związane z ramieniem.
Odkręciłem najpierw tapicerkę (jedna śruba, tylko najpierw trzeba tapicerkę od szyby odchylić, a potem od zamka i elegancko wychodzi) była tam śrubka odkręcona, przykręciłem ją. Ale dalej było krzywo, zdjąłem ten plastik (ułamany) który jest koło dyszy spryska , odkręciłem ramię wycieraczki, patrze a tam ząbki wytarte, ale na szczęście od silnika całe, ustawiłem ramię, dokręciłem ją, ustawiłem spryska i gitarka. Muszę się zaopatrzyć w ramię z tym plastikiem...
[quote=""puncek""]Muszę się zaopatrzyć w ramię z tym plastikiem[/quote]
Proponuje wymianę całego ramienia na ramię z Fabii II, odczujesz różnicę w działaniu całej wycieraczki, a jeśli na silniku masz sprawne zębatki, to nie będzie problemów...więcej szczegółów w tamacie o moim PolóVWce http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=56&t=348