Problem z kierownicą

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Słodziak
Raczkujący
Raczkujący

Problem z kierownicą

Post autor: Słodziak »

Witam wszystkich,
Mam taki mały problem. Po wymianie kostki stacyjki okazało się że kierownica delikatnie podnosi się góra-dół. Z tego co widziałem to kolumna kierownicy nie wchodzi do końca magla.... czy to może być to? Pomocy:(
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Sprawdz czy masz moze regulacje wysokosci. Moze masz dzwignie urwana i ktos to skrecil byle jak.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
S
Słodziak
Raczkujący
Raczkujący

Akurat to jest dobrze poskręcane;/ już był sprawdzany przez tylu mechaników i żaden nic nie wie:(
Awatar użytkownika
dazimek
Newbie
Newbie

Post autor: dazimek »

Mialem wymieniana stacyjke juz w polowce zeby ja wymienic trzeba odkrecic cala kierownice i zrzucic taka dziwna jakby rurke na drazku najlepiej sciskami do zwalania koncowek przez podkladke bo to dosyc miekkie i latwo o uszkodzenie. Ale problemow z polozeniem kierownicy hmm raczej nic wspolnego sprawdz czy masz regulacja..Jak nie to spytaj mechanika czy uzywal 150kg kolesia do ruszania kierownica ze wygiąl drążek :P
S
Słodziak
Raczkujący
Raczkujący

Problem w tym ze jak wymieniał tą kostke to walnął młotkiem w kolumne bo mu nie chciało coś wejść i od tamtej pory tak sie dzieje;/
Awatar użytkownika
dazimek
Newbie
Newbie

Post autor: dazimek »

To mozesz przekazac mu ze tym mlotkiem drugi raz ma sie w glowe uderzyc:) Jak masz mozliwosc to sprawdz od dolu jak wygladaja mocowania i polozenie drążka czy nic nie wyłamal nie skrzywil itp
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”