Problem z obniżeniem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

Problem z obniżeniem

Post autor: mari88 »

Mam pewien problem, jadać ostatnio w nocy zahaczyłem wahaczem o jakąś nierówność na drodze, myślałem,ze skrzywiłem mocowanie wahacza ale na szczeście nic sie nie stało, moje pytanie brzmi, czy można osłonić wahacz np. przykręcając blache aluminiowa ? praktykował ktoś coś takiego ? Odległość wahacza od gleby to 4.5 cm
l
lexyy
Początkujący
Początkujący

Post autor: lexyy »

można a a tam raczej twarde jest, osłony stosuje się głownie żeby miskę osłonic
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Lodzio525 »

blacha alu nic nie da... Ogolnie bedzie ciezko zrobic taka oslone, zwazajac na fakt jej funkcji, blacha jak juz stalowa, alu sie pognie i nie bedzie slonic
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
Awatar użytkownika
dogu18
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dogu18 »

moim zdaniem jedyne co ewentualnie warto zrobić to osłonę miski... mocowania wahaczy i tak oszorujesz i tak... doświadczenie mnie nauczyło ze lepiej powoli szukać nowych sanek a nie martwic się osłonami:P
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

no tak ale jak wiksnie wachaczem o np kraweznik to kaplica jak mocowanie w budzie wyrwie lub wygnie ?? a najgorsze ze jako tako nie zabardzo jest takowa techniczna mozliwosc zrobienia jakichs funkcjonalnych oslon
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

Krawężnik krawężnikiem, ale najgorsze sa garby na drodze które nie zawsze idzie ominać albo je dostrzec, no trudno nie pozostaje nic innego jak jeździć tak jak jest.
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

[quote=""dogu18""]moim zdaniem jedyne co ewentualnie warto zrobić to osłonę miski... mocowania wahaczy i tak oszorujesz i tak... doświadczenie mnie nauczyło ze lepiej powoli szukać nowych sanek a nie martwic się osłonami:P[/quote]
Chyba jedyne sensowne dzialanie.Ochronic miske olejowa.Najbardziej cierpia sanki,bo zazwyczaj nimi sie uderza.Zreszta to przy glebie,by sie nawet nie sprawdzilo.
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

kazda kolejna oslona to tylko kolejny element do obcirania, tak ze przyjacielu nic innego tylko uwazac :)
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Mialem kiedys 2F na glebie, powiem Ci ze jedynie to uwazaj bardziej. Zadna plyta pod wachaczami Ci nic nie da, bo zmniejszy tylko odleglosc od ulicy, mozesz latwiej zawisnac. Kiedys sie zawiesilem i mnie musial kumpel wyciagac. Pojezdzisz jeszcze troche to zaufaj mi wzrok Ci sie wyostrzy i bedziesz omijal dziury jak ta lala, a garby zauwazal z daleka.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

Dzieki Panowie za zainteresowanie tematem : )) Dokładnie trzeba bardziej uważać bo wyżej to go nie podniose na pewno.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”