serwo "syczy" pod pedałem hamulca

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Diablo
Mały interesant
Mały interesant

serwo "syczy" pod pedałem hamulca

Post autor: Diablo »

Podejrzewam, że nie da się tego naprawić i głównie pytam czy serwo w 6n i 6n2 jest takie samo?
Prace trwają :butcher:
viewtopic.php?f=29&t=1579&start=20
Awatar użytkownika
bartek885
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bartek885 »

Na pewno nie, bo w samym 6n2 są różne. U mnie też syczy już jakiś czas i chciałem to kiedyś wymienić zamówiłem na allegro do takiego samego modelu jak moje 1.4 mpi (aud) i było całkiem inne. Na szczęście udało się oddać. Na serwie jest numer, trzeba szukać takiego samego. Tam sprawa rozbija się chyba o to czy auto jest z abs czy też bez.
Awatar użytkownika
gallus
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gallus »

Koledzy ja ostanio przerabiałem w grudniu ten temat. Tzw grucha jest nieszczelna trzeba ją wymienić. Zbiorniczek i reszta do niego jest ok . Tak jak powiedział już bartek885 na serwo jest Nr fabryczny i on może być taki sam ale na samym końcu zawsze jest Literka I ona jest najważniejsza. Musisz podać dokładnie model i tą literke.
Ja sie na tym przejechałem i kupiłem sobie rzekomo do mojego modelu rocznika Silnika i pojemności ale okazało sie że moja grucha jest do polo bez ABS.
W związku z tym jeśli macie polo tdi BEZ ABS to mam serwo do sprzedania od zaraz. Ale podajcie nr fabryczne a nuż może sie okazać ze będzie pasić.
Jeszcze jedna Bardzo ważna sprawa. Ja to robiłem w Bosch Service wiec chłopaki coś wykombinowali ale w pedale jest taki Plastikowy zacisk żeby wypiąć serwo trzeba go zniszczyć. Więc jak będziecie wymieniać to najpierw się zaopatrzcie (ASO) w tą pierdołę bo inaczej nie złożycie do kupy.
Mam gdzieś trendy i style urodziłem się po to aby sam je tworzyć i wyznaczać.
Perła:http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 56&t=12121
Awatar użytkownika
godles1991
Początkujący
Początkujący

Post autor: godles1991 »

Poprzednicy mają racje na Servie jest numer seryjny moj jednak sie troche różnił od oryginalnego ktore mialem w polo ale tylko rocznikiem bo bylo z 2000 a moje z 2001 ale wymienił mi mechanik i wszystko jest ok :>
MAŁY ale WARIAT VW POLO 1.4 MPI 2001r

Moje Polo]viewtopic.php?f=78&t=16537[/url]
Awatar użytkownika
bartek885
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bartek885 »

A ile Cię kosztowała wymiana ? robocizna + używane serwo ?
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: twister »

Podłączę się pod temat bo również mnie nurtuje kestia hamulca. Od czasu do czasu jeżdzę VW Golfem IV i zauważyłem, że hamulec pracuje tam bardzo lekko. Czy wiecie czym różni się układ hamulcowy między Polo a Golfem i czy da się przerobić nasz hamulec tak, by pracował miękko i bez użycia takiej siły?
Obrazek
Awatar użytkownika
godles1991
Początkujący
Początkujący

Post autor: godles1991 »

Koszt serwa samego to byl ok: 150 zl z dostawą. do tego naprawa ok.300 zl bo niestety bylo bardzo dużo rozbierania auta.. tak więc kost ok 450 zl za całość.. oczywiście serwo używane ale nie syczy ;]
MAŁY ale WARIAT VW POLO 1.4 MPI 2001r

Moje Polo]viewtopic.php?f=78&t=16537[/url]
Awatar użytkownika
gallus
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gallus »

chłopaki jak mam Serwo kupione rok temu okazało sie że ja mam abs a to jest serwo do 6n2 Bez abs jak ktoś chętny to oddam za 100 ino weźcie jak się wam przyda.
Mam gdzieś trendy i style urodziłem się po to aby sam je tworzyć i wyznaczać.
Perła:http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 56&t=12121
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”