Więc tak.Najpierw nie odpalał ale wymieniłem 2 pompy paliwa bo były walnięte oraz bezpiecznik też.Teraz odpala ale jak dodam gazu na wyższe obroty i puszczę to gaśnie.Na wolnych pracuje ale co jakiś czas wejdzie również na niższe i gaśnie.Już przestawiałem zapłon i nawet linkę gazu mam podciągnięte troszkę ale to nic nie dało.Auto jest po wymianie oleju świec filtru paliwa i tych dwóch pomp paliwa.Aha i niedawno miał wymienioną uszczelkę pod głowicą.Dodam jeszcze iż podczas jazdy jak nacisnę pedał hamulców to też obroty spadają podczas hamowania nawet jak jest wrzucony na luz.Proszę o pilną podpowiedź bo już mam tego dosyć co jeszcze mam sprawdzić bądź też zrobić wymienić.
jesli chodzi o hamowaniem to pewnie cos z serwem. mam to samo w uno "sluzbowym" ale tam jest taka akcja ze jak sie hamuje to gasnie trzeba jednoczesnie ssanie wyciagac i wtedy sie udaje
renault19 chamade>peugeot306>polo>leon>golf - nigdy wiecej francuza [url=http://imageshack.u
JA tak mialem u siebie w AAV podobny bajer i u mnie lapal lewe powietrze przez podstawe monowtrysku wymienialem i gra ladnie to samo co u ciebie takie same objawy gasl przy hamowaniu etc.
Sprawdź wąż od serwa szczególnie ten kawałek gumowy co wchodzi do kolektora ssącego czy nie jest uszkodzony, no i podstawa wtrysku pod lupę tak jak kolega wyżej napisał, dociśnij obudowę ręką i zobacz czy silnik będzie lepiej pracowal.
Dałem go do serwisu bosch pana Ebertowskiego w Pinczynie. Osprzęt silnika był ok. Niestety coś w silniku bo nie miał ciśnienia na 1 i 4 garze. Teraz mam go rozpołowione i mam przyczynę zapieczone pierścienie. Są już wymienione teraz resztę trzeba poskładać.