[6n2] Problem z pilotem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Budziniak
Newbie
Newbie

[6n2] Problem z pilotem

Post autor: Budziniak »

Witam, mam pewien problem do ktorego nie wiem jak sie zabrac a mianowacie, dzis wymienilem baterie w pilocie, przed wymiana bylo wszystko ok, a po nic nie reaguje, czy mogl by sie rozprogramowac? jesli tak to jak sobie z tym poradzic, czy mozna samemu, czy bd trzeba szukac fachowca?
M
MiRo
Początkujący
Początkujący

Post autor: MiRo »

włóż stare baterie :)

a tak serio to zobacz czy dobrze włożyłeś baterie (nie odwrotnie). Rozprogramować to wątpię bo w tym jest tzw "efekt pamięci",
Moje Blue 6N2 ]

Obrazek Obrazek
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

po wymianie baterii pilot może się rozkodować - możesz spróbować tego sposobu powinno banglać - jeden kluczyk do stacyjki, przekręcić zapłon, zamknąć drzwi, drugim kluczem przekręcić zamek w drzwiach kierowcy , na pilocie nacisnąć przycisk zamknięcia przez ok 3s, następnie puścić i po upływie 1s znowu nacisnąć przycisk zamykania. Jeżeli pilot się zakodował to usłyszysz krótki sygnał dźwiękowy.
Obrazek
B
Budziniak
Newbie
Newbie

No właśnie tylko jest jeden problem, mam tylko 1 kluczyk;/ a z bateriami już patrzyłem na wszystkie możliwe sposoby.
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Duża szansa, że się rozkodował. Będzie konieczne ponowne zakodowanie niestety.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
pet07
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pet07 »

Podepnę się pod temat. U mnie od jakiegos czasu jest tak że raz działa raz nie. Może chodzi o problem z czujnikami w drzwiach a może z kodowaniem jest problem?
TDI
Awatar użytkownika
gokart
Początkujący
Początkujący

Post autor: gokart »

Rozumiem, że chodzi o fabryczny alarm.

U mnie było to samo przestał działać i wymiana baterii też nie pomogła
Okazało się iż rozkodował się pilot (też mam tylko jeden) 50 zł i magik mechanik zakodował i działa.

Chociaż daleko do perfekcji działania :niewiem: z 4 metrów samochodu już nie otworzę.

I znowu zaczyna coś szwankować dlatego za jakiś czas zakładam nowy alarm :yahoo:
B
Budziniak
Newbie
Newbie

Sory ze odnawiam temat, ale doszedłem sam do tego przypadkiem jak go zakodować na nowo i chcę sie z tym podzielić, a zrobiłem to następująco włożyłem kluczyk do zamka w drzwi przekręciłem kluczyk na zamykanie z wciśniętym przyciskiem od zamykania po ok 4 s przekręciłem na otwieranie z wciśniętym guzikiem od otwierania, coś piknęło kierunki zamigotały i od tamtej pory działała :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”