Wszystko o: Hamulce

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Liwio
Początkujący
Początkujący

Post autor: Liwio »

Crazy możesz więcej powiedzieć co kombinujesz z tym tyłem, też mam takie plany:) powiedz od czego to zastosujesz i jak sprawa wygląda, czy zmieni się rozstaw kół może??
------------->LIWIO<------------
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... 286#p42286 -MOJE POLO
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

i czy to się w ogóle opłaca czy bardziej sztuka dla sztuki :-D
Obrazek
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

Każdy wie że tylne bębny są dobre tylko jak są nowe. tłoczki do przeglądu praktycznie co roku, samonapinacz ma być czyściuteńki, jednym słowem w porównaniu do tarczowego przodu to porażka, z przodu patrzymy czy klocków coś zostało i tyle...
Belka zostaje z G40, tylko dochodzi korektor hamowania (i odpowiednio inne węże) bo nie było, raczej będzie potrzebne żeby tył auta nie chciał wyprzedzić przód przy hamowaniu. Dalej dochodzą już elementy z vw corrado czyli zacisk, tarcza (tarcza ma w sobie łożyska coś podobnego jak bęben w polówce) no i ośka która ma to wszystko trzymać. Wszystko ma pasować Plug&Play oprócz linki ręcznego, tam będzie skracanie, przerabianie...
Na Francuskiej stronie wyskoczył mi manual, polecam przetłumaczyć całą stronę za pomocą googla translatora MANUAL

Rurki profilowałem ręcznie, ale z wyczuciem, są miękkie i problemu nie ma z ich ukształtowaniem.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2011, 11:18 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Liwio
Początkujący
Początkujący

Crazy ty juz to zrobiłeś czy będziesz robił?? jak robiłeś to daj jakieś fotki i tą stronę może być na PW
C
Crazy
Swój
Swój

Liwio
Strona otworzy się jak klikniesz na napis "Manual" powyżej. Tłumaczone przez googla :angry2: , ale według zdjęć idzie zrozumieć o co chodzi :)
To wszystko przede mną jeszcze. Dzisiaj odbieram amorki (rezygnacja z obniżenia, bo strasznie buda cierpi) no i hamulce. Parę dni na "odświeżenie" wyglądu i funkcjonalności i będę zakładać.
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: byczynho »

A mam takie pytanie, opłaca się w taki samochód inwestować?
POLO ! i jedzie się lepiej
C
Crazy
Swój
Swój

W G40? - TAK.
i kwestja sentymentu do auta.
jeżeli polo dla ciebie kupa metalu z uszczelkami i szybami - to w takim wypadku nie...
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

A to G40 jest :D wiesz, kocham swoje polo ale niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy :( to już nie jest najlepszy samochód. Na przeróbki trzeba kasy której nie ma - gdybym zarabiał z 10 kawałków miesięcznie to sam bym je chętnie odpicował. I najważniejsza kwestia, komfort. W porównaniu do ciut nowszych samochodów to jest największy minus, brak komfortu jazdy
Awatar użytkownika
Liwio
Początkujący
Początkujący

jak byś zarabiał 10 kawałków to byś go oddał na złom bo wątpię żeby Ci się wtedy chciało inwestować w stary samochód...raczej byś kupił nowy. A co do komfortu to ja tam nie narzekam mam zglebione auto jeżdżę tak od 4 lat i za małe pieniądze można go naprawić w porównaniu z nowszymi samochodami własnymi rękoma... i go szanuje za to że powstał :-D amen

sorki za ot...
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

co znaczy zgłębione? mnie w tym samochodzie wkurza to jest jest strasznie mały i głośny w środku
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

[quote=""Liwio""]zglebione[/quote] czyli "opuszczone na glebę" czyli obniżone ;)
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

[quote=""byczynho""]mnie w tym samochodzie wkurza to jest jest strasznie mały i głośny w środku[/quote]
to kup poloneza i korki do uszu :crazy:
Obrazek
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Musze uważać bo mnie jeszcze pogonicie ;d Panowie, tak naprawdę to brakuje mi tylko większego silnika i skrzyni 5. Muzyka i tak zawsze gra głośno więc reszty nie słyszę. Samochód jest mały i dobrze się nim "szaleje". Niestety na trasę się nie nadaje. Dla mnie optymalna prędkość to 120-130 a moje polo nie lubi jechać powyżej 90.

A wracając do tematu to moje posty nic nie wnoszą więc proponuję zakończyć tą atematyczną dyskusję ;d
Awatar użytkownika
tomaloski
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomaloski »

Witam. Jaki ma być płyn hamulcowy do 2f? bo książka podaje DOT3 a na zbiorniczku pod maską mam DOT4 :niewiem:
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

możesz i ten i ten nalać. Dot4 jest lepszy od dot3 bo ma wyższą temperaturę wrzenia i jest ponoć "wytrzymalszy"...Ja mam zalane Dot4.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”