Chlopaki dzieki za dobre slowa , tak jak piszecie auto jest nadal w moich rekach i to sie raczej nie zmieni , temat moze ciut archiwalny ale trzeba go odkopac gdyz przez ostatnie pol roku auto zmienilo sie znacznie , dlatego byla taka cisza bo trwaly prace nad nim (pokazane na innych forach od czasu do czasu - czego zaluje bo tylko zbedna gadanina )
[quote=""Paffcio""]z tego co wiem auto w miedzy czasie mialo tez mala przygode [/quote]
Tak to bylo 2 lata tetmu zaraz po tym jak zlozylem auto po odebraniu tapicerek ,trafilem jelenia ;-( ale na szczescie tylko poobijane auto bylo i w ciagu tygodnia zostalo naprawione ...
tymczasem obecnie autko wyglada tak :
Lista zmian od poprzednich sezonow na sezon 2011
- Zderzaki USA w tym przdni wygladzony i w obu zmieniony ksztalt rowka (wczesniej bez rowkow)
- Wygladzone blotniki (brak antenki i kierunku)
- Klamki z Audi A6 w drzwiach (bez zamka)
- Klapa tylna z wygladzonym emblematem (miala byc usa wneka ale stwierdilem ze to za duzo rzezby i kolidowalo by to z zamkiem)
- Zmiana lakieru na calosci (przemalowanie calej budy w kolor fabryczny )
- Dolozone czarne obrysowki w zderzaku USA
- Lakierowany grill przedni (wczesniej matowy plastik)
- i wiele innych ;-)
Dodam tez ze autko wygralo pierwsza nagrode na swoim pierwszym w sezonie zlocie w kategorii MKIII na zlocie w Limerick (29 maja 2011) w Irlandii (tu bylo budowane przez ostatnie pol roku)
Najbardziej ucieszylo mnie to ze ogrom pracy zostal doceniony na zupelnie obcym terenie poza krajem i praktycznie dzien po zlozeniu auta w calosc auto wygrywa pierwsza nagrode w zupelnie obcym dla siebie srodowisku , nie ukrywam ze troche mnie to zmotywowalo ...ale i tak przedewszystkim wazne jest dla mnie to ze robie to co lubie i robie to dla siebie ....
Fotki z przebiegu prac :
Mysle ze komentarz do fotek jest zbedny gdyz one same w sobie oddaja ogrom pracy wlozony w auto a dodam tylko ze wszystkie prace za wyjatkiem spawania i koncowego polozenia lakieru wykonalem w wiekszosci osobiscie , lakierowal Lakiernik (znany z innych for) . natomiast nie sa to jeszcze w szystkie mody ktore zostaly wykonane w aucie , wiem ze moglem zmienic silnik itd ale akurat mialem mozliwosc zrobienia budy wiec zrobilem to a silnik z czasem tez sie ogarnie , moze na kolejny lub za 2 sezony Pozdrawiam serdecznie
Jak bys ocenil umiejetnosci Lakiernika? Na zime bede potrzebowal naprawde dobrego blacharzo-lakiernika. Mozna gdzies zobaczyc Jego prace skoro jest znany z innych for?
To jest aktualny wyglad auta tamte fotki sa z przebiegu prac , auto zostalo ukonczone ok 3 tyg temu , gdybys czytal ze zrozumieniem to bys sie doszukal tego
[quote=""rzezin""]To jak z tym Lakiernikiem? Mozna gdzies o Nim poczytac skoro jest znany z innych for?[/quote][quote=""rzezin""]Dopiero jak napisalem ten post, to zauwazylem zdjecia stanu aktualnego mnie sie podoba :good:
To jak z tym Lakiernikiem? Mozna gdzies o Nim poczytac skoro jest znany z innych for?[/quote]
Poszukaj jego temat na vwzone.pl chocby , lub odwiedz strone warsztatu www.bartsbodyshop.com zreszta ja pracuje z nim i razem robilismy moje autko ...on lakierowal i blacharke ....
jak dla mnie miazga totalna. najladniejszy gofer Cabrio jakiego widzialem.
:piwo: powodzenia w dalszych modyfikacjach, czekamy na nowy silniczek;) moze nam zdradzisz co masz w planach?
Dzieki za dobre slowa , owszem w planie mam zmiane silnika jak tylko fundusze pozwola to planuje wstawic 2.3 v5 AQN np z bory ale to nie nastapi na pewno w tym roku juz moze za rok , nic odrazu