Vw Golf Cabrio By Papen...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

dobry dzwon podstawą tuningu! :grin:
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Auaaa, gruby niezamierzony mod przodu :blush2:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Pudziana trafił?
Awatar użytkownika
Dyziowaty
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Dyziowaty »

Mi to wyglada na hardkorowego koksa :D

http://www.youtube.com/watch?v=vmRyDLbN5TQ
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

Papen1983

no daj aktuala :crazy: :bow:
P
Papen1983
Newbie
Newbie

Post autor: Papen1983 »

Chlopaki dzieki za dobre slowa , tak jak piszecie auto jest nadal w moich rekach i to sie raczej nie zmieni , temat moze ciut archiwalny ale trzeba go odkopac gdyz przez ostatnie pol roku auto zmienilo sie znacznie , dlatego byla taka cisza bo trwaly prace nad nim (pokazane na innych forach od czasu do czasu - czego zaluje bo tylko zbedna gadanina )

[quote=""Paffcio""]z tego co wiem auto w miedzy czasie mialo tez mala przygode
Obrazek[/quote]

Tak to bylo 2 lata tetmu zaraz po tym jak zlozylem auto po odebraniu tapicerek ,trafilem jelenia ;-( ale na szczescie tylko poobijane auto bylo i w ciagu tygodnia zostalo naprawione ...

tymczasem obecnie autko wyglada tak :

Obrazek Obrazek Obrazek

Lista zmian od poprzednich sezonow na sezon 2011

- Zderzaki USA w tym przdni wygladzony i w obu zmieniony ksztalt rowka (wczesniej bez rowkow)
- Wygladzone blotniki (brak antenki i kierunku)
- Klamki z Audi A6 w drzwiach (bez zamka)
- Klapa tylna z wygladzonym emblematem (miala byc usa wneka ale stwierdilem ze to za duzo rzezby i kolidowalo by to z zamkiem)
- Zmiana lakieru na calosci (przemalowanie calej budy w kolor fabryczny )
- Dolozone czarne obrysowki w zderzaku USA
- Lakierowany grill przedni (wczesniej matowy plastik)
- i wiele innych ;-)

Dodam tez ze autko wygralo pierwsza nagrode na swoim pierwszym w sezonie zlocie w kategorii MKIII na zlocie w Limerick (29 maja 2011) w Irlandii (tu bylo budowane przez ostatnie pol roku)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Najbardziej ucieszylo mnie to ze ogrom pracy zostal doceniony na zupelnie obcym terenie poza krajem i praktycznie dzien po zlozeniu auta w calosc auto wygrywa pierwsza nagrode w zupelnie obcym dla siebie srodowisku , nie ukrywam ze troche mnie to zmotywowalo ...ale i tak przedewszystkim wazne jest dla mnie to ze robie to co lubie i robie to dla siebie :D ....

Fotki z przebiegu prac :

ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mysle ze komentarz do fotek jest zbedny gdyz one same w sobie oddaja ogrom pracy wlozony w auto a dodam tylko ze wszystkie prace za wyjatkiem spawania i koncowego polozenia lakieru wykonalem w wiekszosci osobiscie , lakierowal Lakiernik (znany z innych for) . natomiast nie sa to jeszcze w szystkie mody ktore zostaly wykonane w aucie , wiem ze moglem zmienic silnik itd ale akurat mialem mozliwosc zrobienia budy wiec zrobilem to a silnik z czasem tez sie ogarnie , moze na kolejny lub za 2 sezony ;D Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rzezin »

Wklad pracy ogromny, a efekt koncowy kiedy?

Jak bys ocenil umiejetnosci Lakiernika? Na zime bede potrzebowal naprawde dobrego blacharzo-lakiernika. Mozna gdzies zobaczyc Jego prace skoro jest znany z innych for? ;)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tom82
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tom82 »

[quote=""Papen1983""]Wklad pracy ogromny, a efekt koncowy kiedy? [/quote]

Z tego co widzę efekt jest widoczny na fotkach powyżej :) i mnie powala na kolana szacuneczek
Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

To ja slepy jestem czy tam naprawde nie ma zdjec pomalowanego nadwozia? :crazy:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

po fotkach nie ma szans ocenic pracy lakiernika
P
Papen1983
Newbie
Newbie

he rzezin jestes pewnie slepy ;-)

To jest aktualny wyglad auta tamte fotki sa z przebiegu prac , auto zostalo ukonczone ok 3 tyg temu , gdybys czytal ze zrozumieniem to bys sie doszukal tego :D
Obrazek
Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Dopiero jak napisalem ten post, to zauwazylem zdjecia stanu aktualnego ;) mnie sie podoba :good:

To jak z tym Lakiernikiem? Mozna gdzies o Nim poczytac skoro jest znany z innych for?
P
Papen1983
Newbie
Newbie

[quote=""rzezin""]To jak z tym Lakiernikiem? Mozna gdzies o Nim poczytac skoro jest znany z innych for?[/quote][quote=""rzezin""]Dopiero jak napisalem ten post, to zauwazylem zdjecia stanu aktualnego ;) mnie sie podoba :good:

To jak z tym Lakiernikiem? Mozna gdzies o Nim poczytac skoro jest znany z innych for?[/quote]

Poszukaj jego temat na vwzone.pl chocby , lub odwiedz strone warsztatu www.bartsbodyshop.com zreszta ja pracuje z nim i razem robilismy moje autko ...on lakierowal i blacharke ....
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

jak dla mnie miazga totalna. najladniejszy gofer Cabrio jakiego widzialem.
:piwo: powodzenia w dalszych modyfikacjach, czekamy na nowy silniczek;) moze nam zdradzisz co masz w planach?
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
P
Papen1983
Newbie
Newbie

Dzieki za dobre slowa , owszem w planie mam zmiane silnika jak tylko fundusze pozwola to planuje wstawic 2.3 v5 AQN np z bory ale to nie nastapi na pewno w tym roku juz moze za rok , nic odrazu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta inne niż polo”