raczej tak bo jestem po zbieżności i wczoraj jak byłem u tego mechanika to przepuścił znów moje auto przez komputery i żadnego odchylenia od ostatniego razu nie było za 2 tyg bd miał dla mnie wolny termin bo on stwierdził że coś może być nie tak z makpersonem ( nie wiem jak to sie pisze) jestem nowicjuszem w zawieszeniu więc nie wiem po co on wiem tylko gdzie jest i jak wygląda :pp
tak mam wentylowane . Że dobra to powiedzieli w Focie i mechanik który je zakładał też powiedział że dużo ludzi sobie ją chwali
To nie tak łatwo ją odkształcić :scratch: . Możesz spróbować przetoczyć tarczę... jak to nie pomoże to trzeba szukać dalej...
Mcpherson wystarczy że jest delikatnie odkształcony i już ciągnie w którąś stronę, wiem jak było w samochodzie pukniętym w lewy róg, niby mcpherson cały, ładnie wyglądał, ale ciągnęło na lewą jak głupie, po wymianie - spokój.
aha no ja mam pewność 100% że auto nie było bite nigdzie bo już ściągałem blachy i było rozbierane całe łącznie ze środkiem :pp a mam go na twardym zawieszeniu -60 z przodu więc mógł Mcpherson sie wykończyć mam 4 lata moją pole i jeszcze tego nie wymieniałem w niej nawet nie wiem czy nie są seryjne ( większość rzeczy co wymieniłem były serią ;/ )
nie mam pojęcia bo jak go kupiłem to miał obniżenie -40 po całości ja kupiłem sprężyny -60 i zmianiłem ale z tego co sie orientuje to nie są orginalne amorki tylko już jakieś sportowe kolor żółty mają a sprężyny czerwone (ale nie jestem pewien 100% )
śrubka przy tarczy też ma znaczenie , bez niej tarcza może się źle w zamku ułożyć, przerabiałem to kiedyś, po wymianie tarcz było ok bez śrubki , natomiast po defekcie źle dokręciłem tarcze z kołem i przy hamowaniu podobny efekt, klocek też może się źle ustawić, tarcze zdeformowane jak rozgrzane dostały wody i mogło je odkształcić lub w jednym miejscu zahartować, jeśli chodzi o zawieszenie to stacja diagnostyczna najpewniejsza .