silnik z biegiem czasu traci na swojej sprawności i można mu nieco podnieść wolne z tych 800 na np. na 900 - 1000 (mowa o nagrzanym), swoją drogą jak ktoś ma lżejszy zamach (tak jak ja

)jest zmuszony do takiego zabiegu
lukas2305 silnik krokowy nie reaguje ja krańcówka nie jest wciśnięta przez śrubę o której pisałem

krokowiec na pełnym otwarciu da ci spore obroty około 3tys, to ECU steruje krokowcem aby utrzymać obroty 800-1100 jak pisałeś ale nie patrzy na tps tylko na obroty, i temperaturę silnika, spadają są za niskie to popycha krokowcem przepustnice aby uzyskać wyższe ile? tyle ile trzeba dla danych warunków, przytkasz dolot to pewnie bardziej... odkreć krokowiec i weź go do ręki zobaczysz jak to działa przy właczonym silniku:)
podsumuje, silnik nagrzany, trzyma 800 obrotów- warunki spełnione a mimo tego rzuca silnikiem lub nieprzyjemnie drga- wymiana poduszek itp. itd. lub łatwiejszy sposób podniesienie obrotów jak pisałem wcześniej
PS aha wytłumaczę po co jest ta "krańcówka" w krokowcu, ona sprawdza czy pedał przyspieszenia jest zwolniony, inaczej, czy przepustnica jest w pozycji jałowej, czyli opiera sie na krokowcu, wtedy komputer wie że ma sterować obrotami, jak to nie jest wciśnięte to krokowy nawet nie drgnie przy 600 obrotach.