silnik zalany woda

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zbyszek664685
Newbie
Newbie

silnik zalany woda

Post autor: zbyszek664685 »

witam kilka dni temu wiechałem w kałuze i silnik mi zgasł po chwili go odpaliłem i dojechalem bez problemu do domu tylko ze strasznie kopcil na biało na drugi dzień gdy go odpalilemobroty zaczeły skakac obroty i paliła sie kontrolka od oleju i ładowania i cos puka w silniku ale to trwa kilka sekund i potem wszystko jest dobze i tak za kazdym nowym rozrochu silnik 1.9 sdi
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

może filtr zalało sprawdz od spodu z lewej strony od strony pasażera takie czarne pudło (tak jest u mnie 1.9D) tez tak miałem że wjechałem w duże kałuże i auto zgasło a na drugi dzien jak otwarłem filtr wylała sie woda z niego
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Ciągnie Ci wodę zapewne z filtra powietrza, jak pisali poprzednicy. A silniki można normalnie myć więc nie przejmuj się, oprócz wody, zapewne w filtrze powietrza, nic nie powinno się stać :)
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

To nie benzyniak nie ma co zalac jedynie jak koledzy pisza, mozesz miec mokry filtr powietrza.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

jak koledzy pisali wcześniej , na dodatek możesz silnik oplukać wodą pod ciśnieniem aby pozbyć się brudu z kałuży , ładowanie i obroty z zaltka i mogło go zalać po przepłukaniu i wysuszeniu wszystko powinno wrócić do normy , możesz też wszystkie połączenia elektryczna przesmarować np; gniazda wtyczki aby nie śniedziały jak osłony trochę nadwyrężone .
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”