Powrócił do mnie temat wymiany tłumika, czy jakiś konkretny ktoś by polecił ? - nie mam zamiaru odwalać chałtury i kupować badziewie, lepiej zainwestować i mieć coś na dłuższy czas. Niestety, nie mam pojęcia jakie są dobre marki, modele które podeszłyby pod diesel'a :/
Dużo razy myślałem nad zmianą tłumnika na jakiś basowy/sportowy tyle ze mam ten sam motor co ty (1.9AEF) i odpuściłem sobie jak tu ktoś już na forum pisał nasze silniki cechują się małym spalaniem nawet jeśli wsadzisz jakiś tłumnik który powinien wydawać jakiś basowy dźwięk to będziesz musiał katować auto żeby go uzyskać i spalanie ci się podwyższy ja bym celował w seryjny ale zrób jak uważasz
No i własnie zagwostka powstaje, bo wyłożyć ponad 350 zł np za Ulter'a a potem nie być zadowolonym to bez sensu. Nikt zapewne nie ma tego dedykowanego co kolega podrzucił w 1.9D zainstalowane :> ?
ulter weź przestań bo mi żyłka pęknie
dedykowany to on może i jest ale POD KAROSERIĘ a nie (co jest dużo ważniejsze) pod silnik. Taki sobie uniwersalny z dospawanymi hakami i rurą. Już widzę larum że się wymądrzam. Zobaczcie sobie ten link i zobaczcie numery katalogowe - tak są takie same do kilku silników http://new.ulter.com.pl/offer/cart?orde ... 82&eng=623
zawias SUPERSPORT
dolot STOŻEK HKS
fele AZEV
wydech PROEX
i nic więcej - dobrze jedzie i fajnie mruczy
Zadam pytanie tutaj żeby bałaganu nie robić:
Może ktoś polecić dobre firmy zajmujące się produkcją kompletnych wydechów z kwasówki?
Chodzi mi wydech od kolektora bez kata i o większej przepustowości.
Najlepiej żeby cena była adekwatna do jakości