Ułamana łapa sprzęgła

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
helmanss93
Raczkujący
Raczkujący

Ułamana łapa sprzęgła

Post autor: helmanss93 »

Witam wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowy, za nieumyślne błędy w nazewnictwie przepraszam z góry. W POLO (1992r, 1.05, 5 biegów) przestały chodzić poprawnie biegi (piąty bieg już wcześniej wyskakiwał), jakoś na trzecim biegu dojechałem do mechanika. Pierwsza diagnoza to uszkodzone sprzęgło, lecz po dokładnym obejrzeniu zauważył pękniętą łapę sprzęgła. Mechanik odłączył akumulator, włączył spawarkę i pospawał łapę bez jej wyjmowania, na koniec wiadrem wody(do komory silinka) polał zaspawaną część - dla mnie to mały szok był, ale cóż. Jak długo w taki sposób łapa wytrzyma??
PS. Polo jest pierwszym samochodem na którym uczyłem się jeździć, niedługo będzie moje -dostanę go. Próbuję doprowadzić go do stanu użytkowego ; ) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
raadek1990
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: raadek1990 »

jesli jest dobrze pospawane i o nic nie zaczepia to bedzie smigac :P ale z tym wiadrem wody to troche dziwne :D
renault19 chamade>peugeot306>polo>leon>golf - nigdy wiecej francuza :D
Obrazek [url=http://imageshack.u
Awatar użytkownika
helmanss93
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: helmanss93 »

Samochód lepiej jedzie, płynnie. Nie ma problemów z pierwszym biegiem oraz wstecznym które wcześniej nie chciały wchodzić. Teraz mam do zrobienia jeszcze parę rzeczy przy samochodzie, lecz mam pytanko, czy mogę to kontynuować w tym temacie po małej zmianie tytułu tematu, czy trzeba zakładać nowy temat?? Chodzi mi o pomoc przy kierunkowskazach w błotnikach oraz uchwyt ustawiania lusterek
Awatar użytkownika
raadek1990
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: raadek1990 »

mysle ze lepiej bedzie jak zrobisz temat np. Kupiłem polo - drobne usterki lub cos podobnego niz do kazdego problemu nowy temat ;) pewnie sporo sie przewinelo juz przez forum
renault19 chamade>peugeot306>polo>leon>golf - nigdy wiecej francuza :D
Obrazek [url=http://imageshack.u
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”