Witajcie. Często przy okazji włączania świateł mijania, gdy przekręcam pokrętło, włączają się też tylne światła przeciwmgłowe... Masakra :crazy: Wystarczy delikatnie dotknąć pokrętła i przestają świecić, bądź też znowu świecą. Coś tam chyba w środku się wyrobiło i ma luzy albo się połamało. Czy da się go naprawić? Szkoda wyrzucać bo poza tym działa dobrze. Aha, nie wiem co się działo z tym wyłącznikiem bo te autko to nowy nabytek. Dzięki za pomoc :piwo:
[quote=""maruder""]Witajcie. Często przy okazji włączania świateł mijania, gdy przekręcam pokrętło, włączają się też tylne światła przeciwmgłowe... Masakra :crazy: Wystarczy delikatnie dotknąć pokrętła i przestają świecić, bądź też znowu świecą. Coś tam chyba w środku się wyrobiło i ma luzy albo się połamało. Czy da się go naprawić? Szkoda wyrzucać bo poza tym działa dobrze. Aha, nie wiem co się działo z tym wyłącznikiem bo te autko to nowy nabytek. Dzięki za pomoc :piwo:[/quote]
Jeśli nowy nabytek to dorzuć jeszcze około 50zeta i kup używkę bo naprawić się nie da.
Bo jak rozłożysz to możesz dzieciom dać do zabawy wiem z własnej autopsji.
W sumie to da się naprawić bo mi sie taka sztuka udała, ale sprawa wygląda tak, że bawiłem sie z tym 3 godziny i wkońcu i tak po 2 tygodniach się przepalił.
Samo wyciągnięcie pokrętła to czysta masakra (wzisnąć i przekręcić w prawo - ale nie zawsze załapie:| ) . Później odłącz okragłą część od tej kwadratowej, otwórz tą cześć kwadratową, w środku jest masa styków. Jeśli którykolwiek jest przepalony to nie ma sensu sie bawić bo to i tak długo nie podziała.
Popieram wypowiedz janoelektryk lepiej zainwestować 50zeta skoro to nowy nabytekl, zresztą szkoda nerwów.
Ja już bym wołał naprawić, sprawdź styki może jeszcze da się coś z nich zrobić, koledze w sharanie robiłem jakiś rok temu i do tej pory mu działa, jeszcze często w czujniku stopa tez to się dzieje, to samo, to naprawiłem sobie w trasie i do tej pory działa
Miałem podobny problem,udało mi się naprawić,ale tylko w celach poznawczych,bo nie chciałem ryzykować,bym bardziej ,że jeżdze na długie trasy ,czsami nocą. Dlatego kupiłem oryginalny aczkolwiek używany i mam pewnośc,że będzie ok. Używke można kupic za niewielka kwotę,nie warto ryzykować naprawy ,bo to nie gwarantuje bezpiecznej jazdy. Tu masz linka: http://allegro.pl/przelacznik-swiatel-v ... 70263.html