może, pływak się zawiesza, wyjmij go (a najlepiej włącz zapłon, jak pompka się wyłączy dopiero wyjmij pompkę z baku z pływakiem, i sprawdź na liczniku czy pływak dobrze pokazuje) przeczyść itp... jeżeli działa to poskładaj, jeżeli nie to do wymiany...
Zrobiłem tak i jak wyjąłem pływak z pompką z baku to jak ustawiłem, że na zero paliwa na pływaku to spadła wskazówka ale tóż za czerwone pole a nie do zera ( oczywiście te styki poczyściłem benzyną ekstrakcyjną, bak czysty). Ale też jak później się przyjrzałem to bak trochę jest wgięty i to w okolicach właśnie pływaka i chyba temu pokazuję na założonym na pierwszej białej kresce choć pusty , tylko że już maiłem pływak założony. Spróbuję to jakość wyciągnąć może jakimiś przysswakami do szyb nie wiem może da radę.
[quote=""jarzabek""]Zrobiłem tak i jak wyjąłem pływak z pompką z baku to jak ustawiłem, że na zero paliwa na pływaku to spadła wskazówka ale tóż za czerwone pole a nie do zera ( oczywiście te styki poczyściłem benzyną ekstrakcyjną, bak czysty). Ale też jak później się przyjrzałem to bak trochę jest wgięty i to w okolicach właśnie pływaka i chyba temu pokazuję na założonym na pierwszej białej kresce choć pusty , tylko że już maiłem pływak założony. Spróbuję to jakość wyciągnąć może jakimiś przysswakami do szyb nie wiem może da radę.[/quote]
obyś nie miał tego samego co ja.. u mnie się zapowietrzał bak i wciągnęło go do środka aż tak, że pojemność spadła do 15l max, i wygięło pływak z pompką o jakieś 60 stopni
Witam wszystkich. Dopiero od niedawna jestem posiadaczem Polinezji i dopiero się jej uczę, dlatego wybaczcie mi . Mam pytanko: gdzie znajduje się ten pływak i jak go wyjąć? Bo prawdopodobnie mi się zawiesił albo coś.
[quote=""qboslavo""]pod tylną kanapą po stronie pasażera czarny okrągły dekiel na 2 krzyżakowe śruby zdejmujesz i pod tym pływak sobie pływa.[/quote]
odpinasz kostkę elektryczną, odkręcasz pompkę i powoli wyciągasz aby nie uszkodzić wewnętrznej kostki elektrycznej, później wyciągaj tak aby sitko(jak jest z takimi nóżkami, a są okrągłe bez nóżek) na pompce nie wpadło do baku...i pozostaje ostatni element kulka pływaka pod kątek wyciągasz i masz wszystko wyjęte. Co do włożenia tego na miejsce... wkładaj tak aby po przekręceniu na baku króćce były w tym samym kierunku co wcześniej
Witajcie. :agree:
Koledzy co zrobic aby plywak znow pokazywał mi stan paliwa?Czy to mozna jakos wymienic,naprawic..
Ktos mi to popsuł przy poprzedniej wymianie pompki.
pozdrawiam :piwo:
siemanko czy da sie zamontowac bak paliwa od np golfa 2 ? tak zeby był plastikow? da sieto od czegoś zamontowac do poli ? 86c2f?? pilne bo ucieka paliwko