Jaka pojemność zbirnika paliwa?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czmc
Konkretnie zainteresowany

Post autor: czmc »

może, pływak się zawiesza, wyjmij go (a najlepiej włącz zapłon, jak pompka się wyłączy dopiero wyjmij pompkę z baku z pływakiem, i sprawdź na liczniku czy pływak dobrze pokazuje) przeczyść itp... jeżeli działa to poskładaj, jeżeli nie to do wymiany...
Moje byłe POLO]
Obrazek
j
jarzabek
Początkujący
Początkujący

Post autor: jarzabek »

Zrobiłem tak i jak wyjąłem pływak z pompką z baku to jak ustawiłem, że na zero paliwa na pływaku to spadła wskazówka ale tóż za czerwone pole a nie do zera ( oczywiście te styki poczyściłem benzyną ekstrakcyjną, bak czysty). Ale też jak później się przyjrzałem to bak trochę jest wgięty i to w okolicach właśnie pływaka i chyba temu pokazuję na założonym na pierwszej białej kresce choć pusty , tylko że już maiłem pływak założony. Spróbuję to jakość wyciągnąć może jakimiś przysswakami do szyb nie wiem może da radę.
Awatar użytkownika
czmc

[quote=""jarzabek""]Zrobiłem tak i jak wyjąłem pływak z pompką z baku to jak ustawiłem, że na zero paliwa na pływaku to spadła wskazówka ale tóż za czerwone pole a nie do zera ( oczywiście te styki poczyściłem benzyną ekstrakcyjną, bak czysty). Ale też jak później się przyjrzałem to bak trochę jest wgięty i to w okolicach właśnie pływaka i chyba temu pokazuję na założonym na pierwszej białej kresce choć pusty , tylko że już maiłem pływak założony. Spróbuję to jakość wyciągnąć może jakimiś przysswakami do szyb nie wiem może da radę.[/quote]

obyś nie miał tego samego co ja.. u mnie się zapowietrzał bak i wciągnęło go do środka aż tak, że pojemność spadła do 15l max, i wygięło pływak z pompką o jakieś 60 stopni
Moje byłe POLO]
Obrazek
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

mógłby mi ktoś powiedzieć jaka jest średnica tego otworu w baku którędy wchodzi pompa paliwa i pływak?
Awatar użytkownika
johnnyn91
Newbie
Newbie

Post autor: johnnyn91 »

Witam wszystkich. Dopiero od niedawna jestem posiadaczem Polinezji i dopiero się jej uczę, dlatego wybaczcie mi :D. Mam pytanko: gdzie znajduje się ten pływak i jak go wyjąć? Bo prawdopodobnie mi się zawiesił albo coś.
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

pod tylną kanapą po stronie pasażera czarny okrągły dekiel na 2 krzyżakowe śruby zdejmujesz i pod tym pływak sobie pływa.
Obrazek
Awatar użytkownika
czmc

[quote=""qboslavo""]pod tylną kanapą po stronie pasażera czarny okrągły dekiel na 2 krzyżakowe śruby zdejmujesz i pod tym pływak sobie pływa.[/quote]

odpinasz kostkę elektryczną, odkręcasz pompkę i powoli wyciągasz aby nie uszkodzić wewnętrznej kostki elektrycznej, później wyciągaj tak aby sitko(jak jest z takimi nóżkami, a są okrągłe bez nóżek) na pompce nie wpadło do baku...i pozostaje ostatni element kulka pływaka pod kątek wyciągasz i masz wszystko wyjęte. Co do włożenia tego na miejsce... wkładaj tak aby po przekręceniu na baku króćce były w tym samym kierunku co wcześniej
Moje byłe POLO]
Obrazek
k
konwalia
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: konwalia »

zeby wyjac bak co trzeba zrobic ? lage tylna trzeba wyjac?
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Panowie czytałem temacik, gdzie można na necie dorwać bak z polcaru
Obrazek
S
Speede_ZGL
Swój
Swój

Post autor: Speede_ZGL »

Osobiście polecam te z allegro za nie całe 200zl ;)
Obrazek
b
bolek77
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bolek77 »

Witajcie. :agree:
Koledzy co zrobic aby plywak znow pokazywał mi stan paliwa?Czy to mozna jakos wymienic,naprawic..
Ktos mi to popsuł przy poprzedniej wymianie pompki.
pozdrawiam :piwo:
Awatar użytkownika
Mati_9N
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Witajcie. podepnę się pod temat gdyż nie chce zakładać nowego. Czy zbiornik paliwa od 86c 1.3 pasuje do 86c2f 1.0 combi? :niewiem:
Awatar użytkownika
Dyziowaty
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Dyziowaty »

Zbiornik od benzyny pasuje do diesla? Bardzo ważna sprawa!
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

teoretycznie nie, bo benzynowy ma zwężkę przy wlocie i nie wchodzi pistolet do ON. jak jest w praktyce to nie wiem. przy następnym tankowaniu sprawdzę ;)
Awatar użytkownika
BartekpoloGT
Początkujący
Początkujący

Post autor: BartekpoloGT »

siemanko czy da sie zamontowac bak paliwa od np golfa 2 ? tak zeby był plastikow? da sieto od czegoś zamontowac do poli ? 86c2f?? pilne bo ucieka paliwko :P
http] -->> Moje Polo
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”