Wczoraj zauważylem że wskazówka predościomierza zmieniła położenie z 0 na 40 km/h i nie działa kasowanie kilometrów.
Stało się to podczas kasowania inspekcji serwisowej - inspekcja się nie skasowała.
Może wiecie jak to naprawic VAG - iem albo w inny sposób?
Pozdrawiam.
Machanik samochodowy - hobbistycznie
Zawieszenia MTS Technik i inne - zamówienia i montaż
[quote=""Tomo3""] czy to samo działanie będzie miało jak odepne akumulator?[/quote]
Podobne. możesz spróbować. jak nie podziała to wyciągniesz zegary. jak czegoś nie jesteś pewien to mieszkam w Chotomowie, zawsze możemy się styknąć w Legionowie.
[quote=""Tomo3""]a czy to samo działanie będzie miało jak odepne akumulator?[/quote]
Raczej marcin86 chodziło o to że może nie łączyć na kostce w liczniku,tam często lubi się pochrzanć.
No właśnie nie pamiętam czy w polifcie nie dało się zrobić testu licznika :niewiem:
[quote=""Tomo3""]A czy wskazówka mogła się przyciąc na silniczku w zegarach?[/quote]
Mogła. wtedy by oznaczało że zegary, a dokładniej silniczek od predkosciomierza się skończył. mam zegary przedlifotwe sprawne jak coś.
[quote=""christopherek""]po lifcie da rade zrobic test licznika,ja daje rade wszystko co jest z nim zwiazane stestowac[/quote]
[quote=""Tomo3""]No właśnie nie pamiętam czy w polifcie nie dało się zrobić testu licznika [/quote]
Ale kolega ma Classica a tam siedziały zegary przedliftowe.
[quote=""Tomo3""]akurat to nie jest classic tylko zwykłe 6N w 3 furtkach z poliftowymi zegarami.
Biorę się zanie w poniedziałek[/quote]
a, bo zasugerowałem się opisem. W razie czego mam części do zegarów poliftowych
trochę nowości.
prędkościomierz przestawia się poodłączniu akumulatora, tzn. po odłączeniu i ponownym podłączeniu klemy "-" ( to samo z "+") licznik przeskakuje o 20 km/h. tym sposobem można kręcic nim do okoła.
Nie działa również kasowanie dziennego przebiegu.
Macie jakieś pomysły.
Machanik samochodowy - hobbistycznie
Zawieszenia MTS Technik i inne - zamówienia i montaż
U mnie jest to samo na "+" baterii robi się zwarcie,dokładnie to przy podłączaniu kabli z bezpiecznikami i zeruje się wszystko na liczniku wskazowka sie cofa na obrotomierzu. Demontowalem licznik, sprawdzilem chyba wszystko i nic nie znalazlem
Ja mam podobny problem, po wymianie podśw. w zegarach, długo długo np mam wskazówkę normalnie i np jednego dnia nagle odpalam i poziom zero jest na 20km/h - pomaga wyjęcie i wsadzenie 2 bezpieczników od zegarów.