Czujnik w przewodzie wspomagania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Y
Ysiu
Newbie
Newbie

Czujnik w przewodzie wspomagania

Post autor: Ysiu »

Witam !
Postanowiłem założyć kolejny topic w którym chciałbym zapytać o jedną rzecz a mianowicie o czujnik w przewodzie wspomagania.
Czy ma ktoś pojęcie czemu on służy ? W poprzednim temacie opisywałem moją awarię związanym z tym przewodem, sam przewód udało mi się rozmontować lecz problemem stało się samo kupno przewodu gdyż owszem, zarówno na allegro jak i na szrotach udało mi się znaleźć ten przewód lecz żaden nie miał tego dziwnego wejścia na ten moduł.

I tu się rodzi pytanie, czy jak kupię i zamontuje ten standardowy przewód który wygląda identycznie jak mój tylko bez czujnika to czy raz: Wspomaganie kierownicy będzie działo i dwa: Czy brak podpiętego modułu może być przyczyną niedziałania innych podzespołów lub jakiegoś błędu w komputerze ?

Niżej zamieszczam zdjęcia tego modułu podpiętego w aucie i samej wtyczki, po zdemontowaniu przewodu:

http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... caly1.jpg/ - zdjęcie całego przewodu
http://imageshack.us/photo/my-images/269/modul1.jpg/ - moduł podpięty
http://imageshack.us/photo/my-images/29/modulm.jpg/ - zdjęcie modułu po zdemontowaniu przewodu

Podaję również skrótowe dane samochodu:
Volkswagen Polo 99r, 3-drzwiowy, silnik 1.0, typ 6n
50kM,benzyna, brak klimatyzacji, elektrycznych szyb,lusterek itp.

Z góry dziękuje za pomoc ;)
g
grzech19
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grzech19 »

Mam taki sam problem jak kolega, ja czujnik wypiąłem i auto bez tego jeździło, wspomaganie było. Powiedzcie za co on odpowiada, też chce kupić taki używany wąż z czujnikiem i nigdzie nie mogę dostać.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

A macie klimę u siebie??
Czy możecie podać jakiś numer z czujnika który jest wpięty w ten przewód??
Jeżeli ten czujnik ma numer: 6N0919081A to jest to czujnik ciśnienia oleju.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

Ysiu pisze że nie ma klimy
Y
Ysiu
Newbie
Newbie

Post autor: Ysiu »

grzechu, czyli mówisz że odpiąłeś ten czujnik i wszystko w aucie śmigało normalnie ?
Wydaje mi się że ten czujnik był montowany tylko w autach z 99r, z tego co patrze w opisie profilu to grzechu też ma polo 99r oraz ten same silnik co moja polówka czyli 1.0.

Tam przy rurce gdzie się podłącza ten moduł jest napisane na tej obudowie coś takiego:

>PA6.6 - GF30<
BETHA
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

No z tego co pokazuje ETKA to taki czujnik był tylko przy silnikach 1.0.
Napisałem o tej klimie, choć nie wiem czy to miało znaczenie, bo przy tym czujniku jest tez przewód wspomagania dla pojazdów z klimatyzacją.
g
grzech19
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grzech19 »

Ja też nie mam klimy, auto jeździło mi bez tego czujnika. I jeździ dalej jak narazie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”