wzmacniacz do cb

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
adam8114
Newbie
Newbie

wzmacniacz do cb

Post autor: adam8114 »

witam,mam pytanko,czy może ktoś testował wzmacniacze do cb jaki można osiągnąć zasięg,posiadam zestaw radio;maxon,antena;hustler90cm. Zastanawiam się nad kupnem,ale jestem ciekawy opinii.
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

zmień antenę, hustler na magnesie lubi pić wodę . profesjonaliści twierdzą iż do magnesów nie używa się wzmacniacza to tylko moja opinia.
j
jozefg
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jozefg »

[quote=""adam8114""]witam,mam pytanko,czy może ktoś testował wzmacniacze do cb jaki można osiągnąć zasięg,posiadam zestaw radio;maxon,antena;hustler90cm. Zastanawiam się nad kupnem,ale jestem ciekawy opinii.[/quote]
Testowałem niejednokrotnie - wydatek bez sensu.
Już dawno ktoś mądry powiedział że najlepszym wzmacniaczem jest antena.

Do POLO - moja rada:

Wywalić antenę radiową tą z króciutkim pręcikiem. zamontować w to miejsce antenę CB długości mini. 1,5 metra,
Kupić tzw splitter (pudełeczko niewiele większe od paczki papierosów) podłączyć do niego antenę, CBradio i radio samochodowe.
Całość zestroić.

Celowo nie wdaję się w rozważania na temat efektów ubocznych stosowania wzmacniaczy, a bywały różne - do uwalenia komputera samochodowego włącznie.
a
adam8114
Newbie
Newbie

Post autor: adam8114 »

ok dzięki za opinie
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Ja mam ML-145 na magnesie i miałem dopałke 35W AM , a znajomy ma obecnie ok. 150W AM tyle, ze on ma Santiago 1200 ale także na magnesie. Antenki hustlera no to niestety szajs za grosze... ML-145 do polo pasuje idealnie, (na początku może sie wydawać za długa) poza tym wzmacniacz/dopał do CB kosztuje gdzieś od 100 zł. do 500,- (stabilizowany, wzmacniacz lampowy ok. 1200 zł. trzeba dać)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”