Witam, mam problem, a mianowicie jak ruszam zgrzytania cos (obstawiam sprzeglo) ale nie jestem pewien. Przez co sa straszne wibracje na silniku na budzie. Zgrzygota podczas ruszania. Mam przejechane 171 tys. sprzeglo nie wymieniane? Ale nie jestem pewien czy to sprzeglo? ktos wymienial z was sprzeglo. Tez wam tak zgrzytało jak sie puszcza noge ze sprzegla ?
[quote=""konwalia""] Mam przejechane 171 tys. sprzeglo nie wymieniane? [/quote]
Ono już mówi pa pa, a dokładniej jak napisał barmaz91 to prawdopodobnie docisk.
Za długo nie pojeździsz- możesz już szykować kaskę na nowe- tylko nie kupuj "po taniości" ,bo nie ma sensu za rok z powrotem wydzierać skrzyni. Chińskie są po prostu nie trwałe, lepiej wydać 100 pln więcej , a mieć pewność że wszędzie na tym dojedziesz. I najlepiej kupić cały zestaw ( tarcza, docisk i łożysko) wyjdzie taniej, ja polecam Valeo
odradzam hart, hoj strzelił po niecałym roku a myślałem że auto przeżyje . zgrzytać może wałek pionowy sprzęgła ale jak szarpie budą no i te 170tysi to kpl sprzęgła do wymiany.polecam ,Valeo ,Sachs,Luk,ceny do 300zł powinieneś kupić,wymiana od 250 zł w warsztacie. ale jak masz klucze garaż z kanałem i pomocnika to sam tez sobie poradzisz powodzenia.