Polo 6N2 1.4 MPI [44kW] rocznik: 2000 seria silnika: AKK
Od czerwca jeżdżę takim właśnie polo. Zaraz po zakupie, podczas robienia rozrządu, filtrów, oleju itp. mechanik, powiedział, żebym wkrótce szykował się do wymiany tarcz i klocków. I rzeczywiście od jakiegoś czasu czuję bicie na kierownicy, klocki też piszczą trochę. Mam w związku z tym parę pytań:
1. Jakie tarcze i klocki polecacie ? Na początku myślałem o Brembo 09.6799.14 + Ferodo FDB 1101 . Koszt tych części to jakieś 250-300 zł za komplet. Sporo poczytałem w internecie i trochę mętlik mi się robi. Wiele osób poleca Ate (cena jest wyższa niż Brembo). Co wybrać ?
2. Jaki płyn hamulcowy ? Ile się go mieści, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć.
I przy okazji pytanie o opony, bo przy okazji mam zamiar zmienić na zimówki. Obecnie jeżdżę na Firestone 175/65/R13 na standardowych 13" felach od VW. Czy jakiś inny rozmiar mogę naciągnąć na te felgi ?
Hmm...?, co do tarcz i klocków to szczerze mogę polecić zestawik ATE, tarcze Powerdisk i klocki. U siebie w aucie mam taki wrzucony i hebel sporo lepszy niż na serii. Płyn hamulcowy DOT-4 i jak kupisz 0,5l. to powinno starczyć.
Felgi pewnie masz 5 1/2 Jx13, nie ma co szaleć w szerokością, na zimę spokojnie 175/65 wystarczy.
Witam.
Nie chciałem zakładać nowego tematu , więc pytam tutaj.
Wymieniłem alufelgi 185/r14(opony letnie) na blaszaki 175/r14(opony zimowe) ponieważ zima już blisko.
Po przełożeniu na blaszaki zaobserwowałem widoczny spadek mocy silnika.Trochę mnie to dziwi , ponieważ koła przekładałem sam i nie zauważyłem większej różnicy w ciężarze owych kół.Czy tak już jest ze stalowymi felgami?
Pozdrawiam.
jaki masz profil w oponie zimowej???? Najprawdopodobniej masz wiekszy profil w oponie co spowodowało że ogólna średnica koła jest większa... Tak jak u mnie było przy profilu 50 i 45 w letnich oponach... Nagle sie okazalo że autko potrafi przyspieszać
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW