podepne sie tutaj by nie zakladac nowego tematu, mam pytanie odnosnie otworu centrujacego bo epwnie oto chodzi, a mianowicie dostalem stalowki 14" po gartisie ale okazalo sie ze fele maja za maly otwor i niewchodza, wiec pytania:
1. dobrze znalazlem ze otwor centr. w polo 6n to 57,1mm?
2. czy jak w domu poszerze recznie ten otwor wplynie to cos na jazde? czy zrobic to prefeska badz poszukac innych?
[quote=""daro87""]dostalem stalowki 14" po gartisie ale okazalo sie ze fele maja za maly otwor i niewchodza,[/quote]
pewnie masz fele od jakiegoś opla i CT jest mniejsze o 2mm ...w sumie ten otwór pomaga przy nasadzaniu felgi na piastę więc jak sobie deczko rozwiercisz to nie powinno być problemu. Ja kiedyś za świeżaka zrobiłem tak w alusach z opla :crazy:
[quote=""VWV""][quote=""daro87""]dostalem stalowki 14" po gartisie ale okazalo sie ze fele maja za maly otwor i niewchodza,[/quote]
pewnie masz fele od jakiegoś opla i CT jest mniejsze o 2mm ...w sumie ten otwór pomaga przy nasadzaniu felgi na piastę więc jak sobie deczko rozwiercisz to nie powinno być problemu. Ja kiedyś za świeżaka zrobiłem tak w alusach z opla :crazy:[/quote]
czyli wplynie niekorzystnie czy nie?:)
Też miałem kiedyś takie oplowskie przez jakiś czas, ale lipnie wyglądają i wąskie są :glare: a otwór centrujący wujek na tokarce mi przerobił i pasowały jak ori z vw, ale sprzedane na szczęście
[quote=""kazik89""]Chce kupic felgi: http://imageshack.us/photo/my-images/26 ... 054xw.jpg/ , rozstaw śrub 4x100, rozmiar 13x6j ET38 więc zatem pytanie: Czy beda pasić do 6N? Jakie do tego lacie?[/quote]
Będą pasowały w 100% ale jeżeli chcesz je na lato to powiem Ci że malutkie będą... Szukaj lepiej 14"
kazik89
Do 6N technicznie pasić będą, stylistycznie ni chu chu... Ale to nie moja broszka. Na 6J nie dawałbym nic szerszego niż 175, ale najlepiej 155/70 R13 (ori rozmiar). Będzie to komicznie wyglądać, no ale to kwestia gustu