[6r] Sygnalizacja świateł przeciw mgłowych

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

v
vaaks
Początkujący
Początkujący

[6r] Sygnalizacja świateł przeciw mgłowych

Post autor: vaaks »

Pojawiły się mgły i miałem okazję pierwszy raz korzystać ze świateł przeciw mgłowych. O ile po wyciągnięciu włącznika do pierwszego oporu włączają się światła przednie, zapala się ikonka na obrotomierzu i wyłączniku, to wyciągnięciu pokrętła do drugiego oporu włącza się światło tylne, ale na wyłączniku ikonka już się nie zapala.
Pytanie: jaka przyczyna i jak ją usunąć?
R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafomatic »

Nie wiem jak temu zaradzić, ale mam to samo. Musiałem metodą prób i błędów włączać światła i wysiadać, żeby zobaczyć które światła się palą, przy danym położeniu włącznika. Bo z sygnalizacji na pokrętle niewiele wynika.
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

Ciekawe, bo u mnie przy włączeniu przednich ikonka przy przełączniku z czerwonej robi się zielona, a przy dołączeniu tylnych zapala się dodatkowo ikonka od tylnej lampy, pomarańczowa na obrotomierzu. I w sporej części samochodów widziałem, że na zegarach pali się tylko kontrolka od tyłu.
Obrazek
Awatar użytkownika
ecd
Początkujący
Początkujący

Post autor: ecd »

[quote=""woolfik""]Ciekawe, bo u mnie przy włączeniu przednich ikonka przy przełączniku z czerwonej robi się zielona, a przy dołączeniu tylnych zapala się dodatkowo ikonka od tylnej lampy, pomarańczowa na obrotomierzu. I w sporej części samochodów widziałem, że na zegarach pali się tylko kontrolka od tyłu.[/quote]
U mnie jest identycznie :oki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”