Borek wyposażeniowo nie takie biedne było

Zawsze można wrócić do wersji seryjnej a diwajsy sprzedać za dobrą cenę

Mam zamiar pojeździć kilka ładnych lat skodilatorem. Co do silnika to wbrew pozorom ma niezły potencjał i ukrytą zaletę - blok z wersji 130 konnej a więc całkiem mocny. Jak pisałem na początku mogłem kupić 1.8T z pakietem Sport, wrzucić program i mieć osiągi na poziomie RSa, ale przeważyły względy ekonomiczne, po przeliczeniach wyszło mi że musiałbym miesięcznie wydawać o jakieś 400 zł więcej na paliwo. Niby można próbować jeździć 1.8T oszczędnie ale czy po to się je kupuje?
[quote=""Borek""]namiastkę RS'a.[/quote]
RS w octavii to nie jest znowu jakiś mega techniczny wodotrysk tylko praktycznie kilka zmian w większości kosmetycznych. A jak widzisz wolę do tuningu wybierać elementy od producenta niż jakieś no name`y, a detale z RSa mi się podobają. Kierownica miała akurat znaczek RS ale są też wersje bez niego i gdybym taką trafił to bym brał bez zastanowienia. Nie robię wiochy i nie naklejam jak niektórzy do 1.6 na budzie i grillu znaczka RS

Już prędzej myślałem o zmianie znaczka Tour na 1.9 SDI
[quote=""Borek""]zmienię auto dopiero jak będzie mnie stać na wersję najmocniejszą/full danego modelu bo to jedyne lekarstwo na chorobę, która mnie też dotyczy i 3/4 tu zgromadzonych[/quote]
to nie jest lekarstwo, każde auto można zdłubać i poprawić, myślisz że jak kupisz full wersję to wtedy poprzestaniesz? To już Ci mówię że nie

Popatrz na właścicieli Lambo albo Ferrari którzy tuningują swoje auta.
Tuning to ślepa uliczka, w którą jak zabrniesz nie ma odwrotu
Moim marzeniem jest Evo, za tą kasę co kupiłem skodilatora byłbym w stanie kupić używaną Evo VI lub VII albo nawet kupić anglika i zrobić przekładkę. Mógłbym też kupić Imprezę bo są tańsze od Evo tylko utrzymaj potem to auto

. Tak więc mój wybór "biednego TDi" (ale nowego) był jak najbardziej świadomy i wiedziałem że skończy się na jego dłubaniu

I mam świadomość że topię kasę ale sprawia mi to przyjemność której nie mogę sobie odmówić :victory:
Ups ale się uzewnętrzniłem :rotfl:
JuStIcE poducha zostaje ta co jest dlatego właśnie zdecydowałem się na taka kierę a nie ładniejszą z ori RSa ( i Golfa IV GTI)