[6N] odmrazacz do szyb

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

[6N] odmrazacz do szyb

Post autor: Anonymous »

szukałem na forum i nieznalazlem żadnych ciekawych informacji więc zamieszczam temat :) macie jakiś sprawdzony produkt na odmrożenie szyby bez drapania który działa tak jak powinien, bo kupiłem już 2 tego typu produkty i beznadziejne potrzebuje coś szybkiego w dzialaniu i sprawdzonego co polecacie ?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Osobiście używam co zimę odmrażacza firmy Wurth , ale poniższa opinia z forum kosmetykaaut może Ci coś pomoże

Kod: Zaznacz cały

Zima...miejmy nadzieję się kończy...więc małe podsumowanko omrażaczy jakich używałem: 

1. Pingwin w aerozolu Organiki - totalna poracha! Zypełnie sobie nie radzi i wystarcza na bardzo krótko. Nie kupujcie, kasa wyrzucona w błoto! 
http://sklep.organika.com...prid=83bfe7f2cc 

2. Sonax - według mnie słaby produkt. Najdziwniejsze jest to, że zbiera opinie od słabych do bardzo dobrych. Sprzedawca w jednym ze sklepów sugerował, że może miałem podróbkę?  
http://www.all4auto.pl/so...-szyb-p-24.html 

3. Moje auto. Kupiłem drugie opakowanie tego produktu, kiedyś już miałem i nie wydawał mi się taki zły...teraz mogę jednoznacznie stwierdzić, że jest to najgorszy odmrażacz jakiego używałem. Psikam na boczne szyby, niby rozmraża. Popsikałem wszystkie szyby, wracam do pierwszych wszystko zamarzło. Takiego czegoś jeszcze nie widziałeml! Nie dość, że nie pomaga, to jeszcze szkodzi. I cały samochód zabarwiony na błękitno. Trzymajcie się od tego produktu z daleka! 
http://www.autokosmetyki....?sort=3a&page=1 

4. K2 - dobry odmrażacz, miałem w aerozolu. Kupiłem ogromne, ekonomiczne opakowanie. Ogromnym plusem jest to, że naciskamy i ,,psika" ciągłym, szerokim strumieniem/mgłą. Natomiast w przypadku spryskiwaczy musimy ,,napompować" się ręką. 
http://www.k2.com.pl/inde...zima&Itemid=157 

5. Sub Zero De-Icer (ten różowy/fioletowy) firmy CarPlan. Bardzo dobry odmrażacz! Najlepszy jaki stosowałem. 
http://www.carplan.pl/kat...&kat=36&katG=15 

Tylko dwa ostatnie radzą sobie z lodem. Z tym, że K2 z grubym lodem radzi sobie średnio, natomiast CarPlan nie był używany do grubego lodu, ale szron, lód rozpuszcza bardzo szybko. 
Na razie moim faworytem jest Sub Zero De-Icer -48 stopni;-) I przyszłą zimę zaczynam od tego odmrażacza...ale nadal poszukuje czegoś idealnego  
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

ja używam taki
http://www.nigrin.pl/index.php?id=769

i jest całkiem spoko, ale bez rewelacji :)
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Z mojej strony sonax się nie sprawdził za bardzo, muszę kupić tego wurtha. Jednak jedna rzecz z lodem się sprawdza najlepiej - skrobaczka Murska !
A tak z innej beczki skoro powstał temat zimowy - co sądzicie o matach antyszronowych?, ktoś może coś polecić ?
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Kijus""] Jednak jedna rzecz z lodem się sprawdza najlepiej - skrobaczka Murska !
[/quote]

Murska to prawdziwy must-have na każdą zimę.
r
ryuk
Początkujący
Początkujący

Post autor: ryuk »

a jest jakis must-have do zamkow :D?
e
erykko

Post autor: erykko »

Ja polecam Brunox, ale nie jest to odmrażacz. Ten preparat usuwa wodę, więc przed większymi mrozami można prysnąć i nie powinno być problemów.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

[quote=""Kijus""]
A tak z innej beczki skoro powstał temat zimowy - co sądzicie o matach antyszronowych?, ktoś może coś polecić ?[/quote]

polecam taką osłonę http://allegro.pl/oslona-antyszronowa-m ... 93811.html
Ja mam od tego sprzedawcy i spisuje się bdb, szyba nigdy nie była zamarznięta
S
Sloth
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sloth »

Ja miałem kiedyś zwykłą starą kołdrę (raczej poszewkę) i również dawała rady ;) więc jeśli o to chodzi to chyba nieważne co kupimy to i tak będzie dobre.
Wracając do odmrażaczy to raz się skusiłem na 'tani z tesco' i co? nie dość że był ogromny i za grosze to leciała z niego... piana. Niby nic niezwykłego ale pisało że do stosowania i zewnętrznego i wewnętrznego... Raz spróbowałem w środku, dosłownie raz i nigdy więcej nie popełnię tego błędu... (zaraz potem poszedł do samochodu ojca). Nie dość że nie dało się tego fajnie rozprowadzić bo leciało we wszystkie strony to to, co spadło na siedzenie spowodowało utratę koloru... niby niewielką bo trzeba było się przyjrzeć ale co jakby się tak większość przez przypadek/dziecko rozlało?

Co do płynu do spryskiwaczy to w tym roku się skusiłem. Jako że zostało mi mało kasy a w nocy szyby były oszronione postanowiłem zakupić płyn do spryskiwaczy. Przemierzałem kiedyś tam supermarket z moją dziewczyną i widzę mega-super-hiper-extra-jedyna-taka-wyśmienita-promocja płynu do spryskiwaczy. Na co czekać jak jest tanio? Od razu do koszyka. Po powrocie do domu mówię 'wlać trzeba jak się kupiło'. No i już mi się nie podobał moment odkręcenia owego płynu i wciągnięciu jego zapachu. No trudno se myślę, lekarstwo też jak jest niedobre to znaczy że skuteczne. Gorzej było po pierwszym użyciu. Otóż nie wiem czy ktoś jednocześnie wiózł 7 alkoholików na denaturacie w zamkniętym/szczelnym samochodzie ale wyobrażam sobie, że właśnie zapach oni produkują z swoich otworów... Ale działał nawet nawet. Więc myślałem, że tylko zapach okropny ale nic bardziej mylnego. Gdy po raz pierwszy odpalałem samochód w ujemnej temperaturze i włączyłem wycieraczki+płyn bo lekki szronik był troszkę się zdziwiłem. Dlaczego? Otóż szron zszedł bardzo ładnie ale po 30 sekundach od używania wycieraczek (normalne że wyłączyłem, nie?) na szybie pojawiło się więcej szronu... Oczywiście płyn znowu zadziałał lecz alby jechać i cokolwiek widzieć przez przednią szybę trzeba było regularnie wypryskiwać płyn na szybę co chwilkę. Ciekawe tylko, ile miałem wtedy promili w samochodzie... Nigdy, ale to nigdy nie kupujcie płynu za 5zł/5litrów...

To tyle z mojej historii...
Obrazek
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote=""turzol""]4. K2 - dobry odmrażacz, miałem w aerozolu. Kupiłem ogromne, ekonomiczne opakowanie. Ogromnym plusem jest to, że naciskamy i ,,psika" ciągłym, szerokim strumieniem/mgłą. Natomiast w przypadku spryskiwaczy musimy ,,napompować" się ręką.
http://www.k2.com.pl/inde...zima&Itemid=157
[/quote]
używam właśnie K2 i u mnie daje radę ale nie w spraju , przy temp. poniżej -10 czasem są z nim problemy trzeba go "ogrzać" żeby zadziałał - inaczej ledwo co leci , dlatego wolę "napompować" się ręką - zawsze skuteczne :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

A ja jestem za tracycyjną metodą, rzucić starą szmatę na szybę i z głowy, a do zamka zawsze leje olej silnikowy, nie ma opcji żeby zamarzło.
r
ryuk
Początkujący
Początkujący

Post autor: ryuk »

diego czym go lejesz i ile go wlewasz?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

pewnie strzykawka no bo jak inaczej :niewiem:
Awatar użytkownika
yoker1988
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: yoker1988 »

hehe a ja kupuje zwykły odmrażacz w sprayu z Tesco hehe
Obrazek
Awatar użytkownika
Bart.
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bart. »

Ja uzywam odmażacza oryginalnego z salonu vw - najlepszy jaki mialem :-)
Bardzo szybkko działa.
ObrazekObrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”