Szukam! Polerowanie samochodu!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

v
varales
Raczkujący
Raczkujący

Szukam! Polerowanie samochodu!

Post autor: varales »

Powie mi ktoś jaki jest koszt Polerski samochodu?
VW Polo 6n! (Planowane na wiosne)

Kiedyś słyszałem, ze mozna kupic zestaw na allegro? Coś więcej!

Bo w tym temacie się nie orientowałem
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

mogę Ci zrobić pełną korektę wysokiej jakości środkami, z użyciem czujnika grubości powłoki lakierniczej + zabezpieczenie woskiem bądź sealantem, koszt to około 500zł i auto uziemione na 3 dni
Awatar użytkownika
talka06
Początkujący
Początkujący

Post autor: talka06 »

500 zł za taką usługę? ha koszt masakrycznie wysoki :) polerowanie plus wosk na sucho u mnie 150 zł mycie środka i silnika liczony dodatkowo.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

talka06 polerowanie a korekta lakieru to różnica ;)
Paweł nie bawi się Fareclą... z resztą co będę pisał- detaling i wszystko staje się jasne :blush2:
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

[quote=""talka06""]500 zł za taką usługę? ha koszt masakrycznie wysoki :) polerowanie plus wosk na sucho u mnie 150 zł mycie środka i silnika liczony dodatkowo.[/quote]

500 to malo, biorac pod uwage wklad pracy jaki trzeba wlozyc w porzadna korekte porzadnymi srodkami.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote=""talka06""]500 zł za taką usługę? ha koszt masakrycznie wysoki :) polerowanie plus wosk na sucho u mnie 150 zł mycie środka i silnika liczony dodatkowo.[/quote]
haha uważasz że za 3 dni roboty czyli w praktyce ok 25 godzin 500zł to duzo?
W przeliczeniu 20zł za godzinę, wymagającej wiedzy, umiejętności (uważam że porównywalnej z chociażby lakiernictwem) i doświadczenia pracy. Polerujący musiał przecież zaiwestować niemałe pieniądze w sprzęt do pracy. Do tego cała masa różnych siuwaxów na przygotowanie auta, różne kombinacje past i padów polerskich i wreszcie zużycie mediów, a szczególnie prądu co przy pracującym na okrągło 500 Watowym halogenie i maszynie polerskiej tworzy całkiem sporą sumkę.
Ludzie się nasłuchają pitolenia o polerkach w 2 godziny za 200zł i potem mierzą tą samą miarą taką właśnie "polerke" odpier... jednym padem i Fareclą z całym złożonym zgodnym ze sztuką procesem renowacji lakieru. :niewiem:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

I wszystko pewnie ogarniasz w kilka godzin :)

Wytapane z SGS2
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

A na dolnym śląsku, najlepiej we Wrocławiu jest ktoś kto oferuję takie usługi??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usługi”