[6R] Poziom oleju w 1,2 TSI PROBLEM:(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

[6R] Poziom oleju w 1,2 TSI PROBLEM:(

Post autor: krzysiekkrgu »

Hey, może mi ktoś pomoże... problem wyglada tak
Autko ma przejechane 1600km dziś tata sprawdził poziom oleju i okazało się że go przybyło i to wcale nie mało bo jakieś 2cm powyzej poziomu max, gdy wziołem bagnet i okazało się że bardzo mocno czuć w oleju benzyne;/ od razu zadzwoniliśmy do serwisu mamy tam jechać jutro, podobno nigdy jeszcze w 1,2 TSI nie przybyło oleju działo sie tak w 1,8 turbo co bylo niby spowodowane jazdą po mieście, jutro dam znac co dalej w tej sprawie ale gdybyście mieli pomysły to piszcie pozdrawiam:)
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

Byłem w serwisie a tam przedstawiciel serwisu zobaczył że faktycznie oleju jest więcej i wyczuć zapach benzyny, powiedział że wymienią olej i wgrają nowe sterowniki do kompa, po godzinie auto było do odbioru, mistrz serwisu stwierdził że nie wyczuł zapachu benzyny w oleju :angry2: spuścił tylko nadmiar i zaplombował wlew oleju oraz kazał się pokazać za 500km w serwisie;/ nie wiem co o tym wszytskim myśleć, bo skądś musiało się wziąć więcej oleju w silniku a jezeli to była benzyna której zapach był wyraźnie wyczuwalny to na logike olej został rozrzedzony i przez spuszczenie nadmiaru to osłabiamy właściwości smarne w silniku;/ nie wiem co z tym zrobić a nie chciałbym żeby coś złego stało się z silnikiem, przedstawiciel serwisu powiedział żeby sie nie martwić bo jak coś to auto jest przecież na gwarancji...
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
b
brum
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brum »

Sprawdź zapalniczką wyciągnij bagnetem trochę oleju pomocz w nim np drucik albo gwoździa tak aby zwisała kropelka i dostaw zapaloną zapalniczkę albo zapałkę jak będzie ok to zapali się ale po pewnej chwili a jak będzie tam paliwo to zajara się prawie natychmiast taki prosty giełdowy sprawdzony test ale stawiam że tam jest paliwo bo jeśli stan był ok a teraz jest nad max to coś jest nie halo :wave:
Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

Po przejechaniu 500km nie zauważono żadnej zmiany w oleju, więc serwis stwierdził że nie potrzba nic robić, mój tata jednak kazał wymienic olej za co musiał zapłacić, ale całe szczęscie od tego czasu nic niepokojącego z olejem sie nie dzieje;) Oby to były tylko objawy docierania silnika
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”