Wszystko o: Ogrzewanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Wszystko o: Ogrzewanie

Post autor: Makumb »

Ma ktos pomysl jak polepszyc ogrzewanie w aucie? jakas wydajniejsza dmuchawa czy cos? o zaklejeniu wylotu zeby nie lecialo zimne powietrze wiem ;] Czy dmuchawa z 2f bedzie lepsza? roznia sie troche od tej z 86c z tego co widzialem ale czy bezie roznica w grzaniu? Jesli ktos ma jakies inne ciekawe pomysly - piszcie
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

chc esz zeby lepiej grzala ,czy lepiej dmuchala ?? . co do grzania to proponuje dolozyc nagrzewnice gdzies :) co do dmuchania to raczej ciezko :p
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Podgrzewane fotele. Szwagier ostatnio montował jakieś maty. Wciskasz guzik i pupa ciepła. :grin:
Jedna mata to koszt rzędu 35-54zł No i jakiś paneli sterujący - ładny.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Jak słabo grzeje to albo jest zapowietrzona jakos,albo jest juz znacznie zakamieniona
Obrazek
K
Krzysztof K
Newbie
Newbie

Post autor: Krzysztof K »

Mam problem taki że jak włączę nadmuch o super działa mi na boki ale na szybę mi nie wieje!!! w ogolę!!! jak rozkręciłem deskę i sprawdziłem co się dzieje to wszystko gra ale jak powrotem założyłem deskę rozdzielczą to znów nie wieje. zgłupiałem bo sprawdziłem tez czy nie blokuje mi przepływu powietrza w desce ale tam jest wszystko cacy. teraz nie mam pojęcia co robić żeby mi wiało na szybę, a zima tuż tuż, a z nie zamrożonymi szybami to będzie hart kor jazda. Proszę o pomoc!!!
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

moze glupie pytanie ale przestawiles wajche by wialo na szybe??
Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

Wszystkie linki chodzą Ci poprawnie?? Z bocznych kratek wieje tylko zimne powietrze, przynajmiej tak było u mnie... Masz położenie że może wiać tylko na szybę tylko na nogi albo wcale.
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
K
Krzysztof K
Newbie
Newbie

O to chodzi właśnie ze jak przestawiam wajchę żeby wiało na szybę to nie wieje:(.
Linki chodzą poprawnie bo ściągnąłem deskę i sprawdziłem ze działają.
Jak włacze nawiew to wieje cały czas na boki chyba ze je zamknę, jak ustawie żeby wiało na szybę to dalej wieje mi na boki ale słabiej i w cale nie wieje na szybę. Nawet zatkałem nawiewy boczne i dolny (na nogi) szmatami i ustawiłem nawiew na szybę i nic się nie zmieniło!!!
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

opcje sa dwie.

albo masz zapchane kanaly w desce rodzielczej

albo nie dziala klapa ktora steruje nawiewami.

innej opcji nie ma bylem specjalnie w garazu zobaczyc jak to tam wyglada bo polo mam rozebrane.
K
Krzysztof K
Newbie
Newbie

deska nie jest zatkana bo sprawdzałem wieczorem latarkom i widać ze nic tam niema ! a jeszcze nie rozbierałem nawiewu i nie wiem czy klapka i która klapka nie działa ! a jak masz rozebrane auto to możesz mi powiedzieć ile tych klapek ma nawiew i gdzie sie znajduja? jedna pod szyba ktora jak widziałem to działa ale nie wiem czy są jakieś inne!
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

jest tylko jedna pod szyba ona sie uchyla i odblokowujie lub zatyka odpowiednie kanaly, pusc sobie nawiew jak masz deske rodzielcza sciagnieta i wtedy patrz gdzie jest bol.
ł
łyli
Newbie
Newbie

Post autor: łyli »

Cześć; Ja mam z wentylatorem działa na 2 i 3 a na 1 nie przełącznik jest sprawy :angry:
v
vitodr
Newbie
Newbie

Post autor: vitodr »

mnie też nie wiało na szybe i wkońcu doszedłem do tego że był urwany zaczep który trzyma linke , przymocowalem linke drutem i działa :cool2:
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

łyli
temat poruszany wielokrotnie. rezystor dmuchawy Ci saida. w sumie juz wysiadl bo jednego biegu juz nie masz.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2009, 20:55 przez Bruczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
P
Parówa
Początkujący
Początkujący

Post autor: Parówa »

bruczyk a jak to wymienić?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”