[6n2] 1.0 MPI chodzi jak DIesel

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

pany to jest tak ladowanie jest dobre 14.4v odpalilem polo sila 2 ludzi, co dalej chodzi nie rowno, jak stary diesel. olej na bagnecie jest ponizej minimum jakis cm, kumpel mowi ze moze smok sie zapchal, olej bedzie wymieniany w nast tyg
@edit
olej zostal troszke przyspieszony i dzisiaj autko do mechanika pojechal
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Zoodix

i jak po wymianei oleju i filtra ?
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

dzisiaj się dowiemy bo wczoraj znajomy miał miskę zdjąć i zobaczyć czy smok się nie zapchał itp a ze musiał inny samochód skończyć to dzisiaj mój ma obadać także myślę dzisiaj po 16 dam jakieś ciekawe info. Doszliśmy do wniosku ze przy poprzedniej wymianie oleju ojcu mogli zalać jakiegoś szitu ;d ze się teraz galareta zrobiła
L
Lipson
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Lipson »

Po tym co piszesz wg mnie silnik nie ma kompresji albo silnik zatarty.. Możliwe że wydmuchało uszczelkę pod głowicą albo jak zabrakło oleju to stanęły pierścienie (w czarnym scenariuszu jeszcze panewki się obróciły).. Nie ma oleju w płynie chłodzącym? Albo nie ubyło Ci płynu? Sprawdź kompresję i będziesz wiedział wszystko.. Wątpię, żeby to był zatkany smok.. Jeśli piszesz że na bagnecie olej jest 1 cm :shock: poniżej minimum to znaczy że smok nie ciągnie bo oleju jest za mało.. jest taka ilość, że nie nadąża spłynąć do michy po rozprowadzeniu po silniku.. to, że wymieniłeś go 2000 km po czasie nie ma tu nic do rzeczy.. nie ważne czy stary czy świeży olej po prostu musi być.. a jak go nie ma to się świeci kontrolka ale to zazwyczaj już jest trochę po "nie w czasie".. pytanie tylko dlaczego go nie ma.. czy wywaliło bagnetem bo zatkała się odma czy są takie przedmuchy że odmą wszystko wali w dolot.. nie ma śladów wycieków oleju?
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

ślad wycieku oleju to był bo już dawno z filtra oleju dawno waliło ale zaniedbanie się to i owo, właśnie mechanik zagląda mi do samochodu i zobaczymy co to, mam nadzieje ze to galareta się zrobiła bo najmniejszy koszt, pewno wieczorem dam znać, ale silnik nie jest zatarty bo jeszcze się kreci, tak bynajmniej ja myślę, a i oprócz miejsca z filtrem silnik jest suchy

@edit
niedawno odebrałem samochód od mechanika, co się okazało? w misce było ponad pol litra wody która zamarzła, wiec pamiętajcie olej wymienia się samemu albo u dobrych mechaników których znacie, prawdopodobnie olej był lany z beczki w której była tez woda i kumpel mówił ze olej nie wiadomo co to był gesty jak cholera
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”