[9n] Odpadły kołpaki - gdzie kupić spinki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
daroo
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Odpadły kołpaki - gdzie kupić spinki

Post autor: daroo »

Witam, ostatnio przy demontażu kołpaków cześć spinek popękała, powyginała się itp:). Tak czy inaczej jest ich coraz mniej i przednie kołpaki strach już zakładać żeby nie odpadły. W salonach Vw i Skody oczywiście kupie tylko komplet kołpak + spinki. Gdzie dostanę same spinki??. Póki co nie mogę znaleźć w żadnym sklepie ani na allegro. Może ktoś z forumowiczów ma do odsprzedania kilka spinek???
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

a nie lepiej zrobic sobie na spinki takie co masz do kabli ?? koszt paczki 5 zł a trzymac bedzie :P
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

[quote=""Lechu_1987""]a nie lepiej zrobic sobie na spinki takie co masz do kabli [/quote]
brzydko wygląda :-D

a tak poza tym to oryginalne bardzo dobrze trzymają kołpaki ;-)
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
chrozby
Newbie
Newbie

Post autor: chrozby »

W marcu kupiłem POLO 9N3 na zimówkach 165/70 R14, więc oczywiście szybko zadbałem o zakup nowych felg i opon na lato. Wybrałem szersze felgi od zimowych 5cio calowych i kupiłem
6j 14. Na to kupiłem opony 185/60 R14. Felgi mają oczywiście okienka do zatrzaskiwania spinkami
kołpaków. Dałem całość do założenia w znanej w kraju firmie wulkanizacyjno-oponiarskiej
iw trakcie wymiany okazało się, że oryginalne kołpaki nie zatrzaskują się w okienkach i spadają.
Trzeba było więc kupić jakieś kołpaki niekoniecznie oryginały bo te czasem kradną (mojej sąsiadce w GOLFIE 4 w nocy po zakupie auta kołpaki ukradli) i zapiąć paski do kabli bo niezapięty
po wpadce koła w dziurę wyleciał w powietrze i zanim zginął w przestworzach paskudnie zrył lakier na tylnych prawych drzwiach. To było w kwietniu. Auto ładne bo 2 letnie a tu takie rysy. :banghead:
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

wniosek:
w tym kraju są też poj..... chorzy ludzie kierujący się zawiścią i zazdrością,
nie można mieć pod blokiem autka wypicowanego bo spotka go rysa przez cały samochód kluczem....
to samo masz przykład z kołpakami, zajeb.... ci tak dla hecy albo żeby sprzedać i kupić jakieś tanie wina.
Do czasu gdy nie masz garażu zapomnij o upiększaniu auta bo spotkają cię niemiłe rzeczy, mówię tak bo mnie już spotykały od czasu gdy tu mieszkam. Polska to jeszcze dziwny kraj:
a to jest dowód posłuchajcie sobie tej modlitwy, tak mniej więcej to wygląda w naszym kraju, dobrze że są i też normalni ludzie....
http://www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU
civic r18a2/407 1,6 HDi
m
marcin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin »

też bardo chętnie bym zakupił takie spinki, w tej chwili kołpaki mam na kilku spinkach i zabezpieczone opaskami, bo inaczej pewnie już bym ich nie miał..
O
Opolanin
Newbie
Newbie

Post autor: Opolanin »

Spinki kupisz w takich sklepach, jak Leroy Merlin lub Castorama. spytaj pracownika, to wskaze ci miejsce. generalnie mozna je znalezc w alejkach z gwozdziami itp. koszt - ok. 10 zl za paczke duzych, mocnych spinek.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

albo zrezygnuj z kołpaków, ja jestem ich przeciwnikiem, tłucze się to i robi wrażenie ale nie na mnie... :D
nie ma to jak czyściutka felga stalowa w świetnym stanie, klasycznie pięknie i oldschoolowo hehh :brunette:
civic r18a2/407 1,6 HDi
n
ntn
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ntn »

I znalazł ktoś te spinki gdzie mozna kupic?
Nie mylić z opaskami...

Skinka wygląda tak:
Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

ntn, koszt 1 szt. spinki w ASO VW to 1,74 zł (cena z listopada 2011 roku); nr katalogowy spinki: 6Q0 601 175
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

misiek89 jesteś pewny?

Bo ja się pytałem o te zapinki w ASO i koleś mi powiedział, że nie występują oddzielnie. I to by się zgadzało z tym co widziałem w ETKA.
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

jhosef słusznie prawi, cena nawet niższa bo 1,66 za sztukę :
http://sklep.gajos.com.pl/sklep/
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""jhosef""]misiek89 jesteś pewny?[/quote]
Tak, jestem pewny ;) Brakowało mi kilku spinek, ściągnąłem jedną na wzór, pokazałem kolesiowi w ASO i powiedział że bez problemu takie spinki dostanę. Nie mieli na stanie więc mi sprowadzili. A w ETKA rzeczywiście nie ma tych spinek.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”