Racja-Ja wymienialem w skodzie od nowosci co roku lub 15000km w A3 tez tak robilem i sie sprawdzalo.Mysle ze komp.jest tak ustawiony zeby nieco przyspieszac fakt wymiany oleju a co za tym idzie i zarabiania kasy.Co innego jak ktos faktycznie chce sie kurczowo trzymac zalecen producenta i serwisowac caly czas w ASO.Co innego diesle z DPF,tam inna bajka,rozrzedzenia oleju przez paliwo itp.Ja trzymam sie zalecan producenta do czasu trwania gwarancji,pozniej olej raz w roku,wszystkie filtry wedlug wskazan(czesciej powietrza niz podaja)ogolnie wszystko na czas tak jak podaja,ale juz nie w ASO bo mnie na to nie stac.Czesci napewno bede staral sie kupowac ori.lub zamienniki na 1-szy montaz.Nie przeraza mnie cena za sam ich przeglad long (326zl ASO Swidnica bez materialow),ale to zdzierstwo za czesci,sa niekiedy 2 razy drozsze niz te same ori.w innych sklepach.(nawet w ASO skody)Przeglad longlife wraz z olejem i filtrem oraz filtrem przeciwpylowym obliczyli na 900zl.Dobrze ze mozna miec swoje czesci,wtedy wychodzi za calosc 600zl.