Spojrzałem na podany link, potem na numer regulatora jaki był. Kolega kupił inny regulator niż był, nawet inne gniazdo - tak wynika z podanego linku i opisu; pisze Kolega też że nie ma ładowania na nowym - a jak go Kolega podłączył? Potrzebny jest ten sam lub jego dokładny zamiennik. A Alternator powinien mieć na sobie numer, np. 045 903 023A, jaki ma ten Kolegi? I w/g niego dobierać regulator.
Gdy już miał Kolega ten regulator wyjęty - w jakim stanie były szczotki, w jakim stanie pierścienie ślizgowe? Regulator to kolejny "podejrzany" po sprawdzeniu kabli; jednak dalszym winowajcą może być sam alternator, co jednak - wierzmy - nie ma tu miejsca (to większy kłopot).
To że ładowanie wróciło do stanu ja było nie jest dziwne, bo regulator też wrócił ten co był.
Ma tam Kolega nieco inny niż w "starych" Polo alternator i system wzbudzenia. Wzbudzeniem steruje i go kontroluje (stąd drugi przewód) specjalny sterownik elektryki. Jest to elektronicznie nadzorowane. Drugi przewód to sygnał obciążenia, dane do tego sterownika.
W dawnych systemach drugi przewód to był sygnał do obrotomierza Diesli.
BOSCH F-00M-145-255 to numer starego regulatora.Ten AS ARE 0008 wyglądem jest identyczny bo pasował idealnie w mocowanie wiec nie wiem dlaczego nie działa.Mógłbyś podrzucić link do prawidłowego regulatora ?
zyga9 - jeśli wkładałeś nowy i nie było ładowania - to bardzo możliwe że rotor alternatora już jest wyrobiony. Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że powinieneś oddać alternator do regeneracji. Na moje rozumowanie nowy regulator nie ma się po czym już "ślizgać" stary jest bardziej dopasowany do zużytego rotora, więc jeszcze co nieco łapie.
Ja przed zimą robiłem dokładnie to samo u siebie, nowy regulator bosha załatwił sprawę w 100%.