[quote=""Sołtys""]Póki co bardzo przyziemne sprawy - jak zawieszenie... I tak:
- zanabyte końcówki drążków i silentblocki wahaczy w całkiem przyzwoitej cenie - 56 zeta za wszystko

W sobotę wymiana.
- przy okazji spojrzymy na amortyzatory o których wspominał Czaja i na hebelki, jak się mają...
- w sobotę będzie też - w końcu - zestaw siłowników tylnej klapy, matko, jakie to jest wk...
- za to nie mogę dorwać zamka do maski, będzie trzeba rozszerzyć poszukiwania.
Tyle na teraz. Na zaś:
- olej był zmieniany przy 170k, jest 182,5 więc powoli wypadałoby się przymierzać. Poprzednia właścicielka przekazała sms-em informację, że "to był olej mobil"... Tja, pomogła, ale koniec końców wiem też, jaki mechanik jej go zmieniał, trzeba będzie podpytać

- rozrząd - brrr, aż się wzdrygam przed tym słowem - ojciec kumpla ostatnio, tylko podjechałem, zgasiłem silnik - a zapuść go jeszcze raz, a otwórz silnik... Szacunek dla ucha i nagana własnej ślepoty - w książce serwisowej stoi jak byk, rozrząd przy 90k km... Może jeszcze kilka przeżyje
Powyższe dobitnie świadczy, że zanim zacznę się w nią "bawić", trochę będzie trzeba przy niej zrobić, żeby się nie zatchło biedactwo.
PS. Polowica pomimo że nie jest autem terenowym (choć bez gleby stoi dosyć wysoko) zaliczyła ostatnimi dniami kilka driftów i doznań ekstremalnych na moich lokalnych błotach - tzn drogach - i jeszcze oboje żyjemy. Chwała
W sobotę coś może cyknę z napraw
Kłaniam, Sołtys[/quote]
jak przy 90 tkm był zmieniany rozrząd to zobacz jak ten pasek wygląda jak jest popękany lub coś w tym stylu to lepiej wymień go bo potem strzeli i bedziesz miał niepotrzebny kłopot