[9n] Stukanie przy skrecie w prawo!!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawel820210
Newbie
Newbie

[9n] Stukanie przy skrecie w prawo!!!!

Post autor: pawel820210 »

witam wszystkich jestem tu nowym użytkownikiem ale już mam problem i to duży :banghead:
sprawa wygląda tak:
1)podczas jazdy odczuwa się delikatne bicie na układzie kierowniczym
2) podczas skręcanie prawo/lewo nic się nie dzieje
3)podniosę na podnośnik i przy maksymalnym skręcie w prawo tak trzepie ze mało nie spadnie z podnośnika, pojawi się wielkie bicie na układzie napędowym
4)wymieniłem przeguby zewnętrzne
5) delikatny hałasy kolo mechanizmu różnicowego
6)podczas wyprostowanych kół nic się nie dzieje poza delikatnym ale to bardzo delikatny biciem na układzie kierowniczym (auto jest cały czas na podnośniku)
panowie/panie co to???? przeguby wewnętrzne, skrzynia siada bo ja już nie wiem :(
mechanicy rozkładają ręce i chcą wymieniać wszystko za koleją :/
POMOCY
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

a może półoś bądź dwie sie skrzywiły i to powoduje bicie?
p
pawel820210
Newbie
Newbie

jak był na podnośniku nie było widać żeby się kręciły jakoś inaczej :( już zamówiłem dwa przeguby wew. będę teraz je wymieniał, jeszcze sprawdzę dziś czy jest olej w skrzyni :) bo może go nie ma, nie wiem szukam cały czas kiedy mam wolne jadę i mecze mojego mechanika :) koleś ma cierpliwość co nie miara :)
Awatar użytkownika
Mati_9N
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Skoro tak to wymiana przegubów może przynieść pozytywny efekt :) a co do cierpliwości to coś o tym wiem :D
p
pawel820210
Newbie
Newbie

właśnie przyszły przeguby :) tylko co jeszcze zaobserwowałem ze jak go zapale dość głośno pracuje skrzynia i lewy przegub jak popatrzysz tak wygląda jak by go łapała i lekko szarpie ???? Możliwe to jest bo na prawej półośce tego nie ma ???
p
pawel820210
Newbie
Newbie

witam.już wymieniłem lewą stronę i nic :( na prawa nie miałem czas
chociaż mówili że jak w prawo się skręci to znaczy że lewa strona siedzi ale czy to prawda
K
Kwasny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kwasny »

Witam.
A nie masz może skrzywionej półosi, nie miało autko żadnej przygody. Kiedyś jechałem autkiem po dzwonie i miał skrzywioną półoś to mało mi kierownicy z rąk nie wyrwało, u siebie w skodzie tak miałem jak padł mi przegub wewnętrzny trzepało półosią, a niektórzy mówili mi na przykładzie skody jak na dłuższej półosi luzował się taki przykręcany tłumik drgań to też drżała bardzo półoś. Muszę zerknąć czy polo też ma taki tłumik.
p
pawel820210
Newbie
Newbie

Witam. Wymieniłem wszystko :) masakra.
Ale jak ktoś będzie miał taki problem niech wie że to przegub zewnętrzny( ten przy kole).
Nie miał żadnych stuków, luz był w środku i stąd brało się bicie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”