[6R] Jaki kabel?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

[6R] Jaki kabel?

Post autor: kar01 »

Witam,
otóż jak już pisałem w innych tematach, chciałbym dorobić sobie kluczyk do zdalnego otwierania (oryginalny scyzoryk), teraz mam otwieranie z kluczyka. Sprawdzałem w ETCE i każde 6R ma moduł komfortu umożliwiający zdalne otwieranie, ale po skonfrontowaniu tego z podrecznikiem użytkownika 6R (czy jakoś tak) wywnioskowalem ze moduł komfortu może mieć 3 wersje oprogramowania i to od nich zależy opcja otwierania zdalnego. W związku z tym chciałem w punkcie dorabiania kluczyków dowiedzieć się czy jest to u mnie możliwe, ale facet niestety nie był w stanie 'skontaktowac się' z moim autem, ponieważ miał za stary kabel (nie robił tego z laptopa, tylko interfejsem).
W związku z tym chciałem kupić kabel i samemu to sprawdzić VAGiem czy innym podobnym programem i może od razu samemu to uruchomić. Problem tylko jest taki, że nie wiem jaki kabel jest potrzebny (wiem tylko, że z linią CAN). Nie chciałbym też wydawać na niego 1000zł, raczej myślałem o czymś z Allegro :P Szukałem tam i niestety informacje są niepełne (np. jest napisane, że kabel OBD2, z linką K i CAN do VAGów do 2008 roku, ale np w podanych modelach które są obsługiwane do odczytania danych kluczyka jest napisane "Polo5" lub "Polo VDO"- to 2 nie wiem co znaczy).

Moglibyście mi pomóc w doborze odpowiedniego, i stosunkowo niedrogiego kabla? :P Dodam, że nie planuję często auta podpinać.
Obrazek
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Post autor: kar01 »

Nie wierzę, że nikt z Was przynajmniej nie wie jaki kabel jest potrzebny i gdzie można dostać, Aoox? ;)
Obrazek
h
harytomaszek1988
Newbie
Newbie

Post autor: harytomaszek1988 »

niestety będziesz musiał wydać 1000 zł. lepiej pojechać do kogoś kto się zajmuje diagnostyką komputerową. np jakiś warsztat. lepiej u prywaciarza taniej zapłacisz. ja mam gościa co podpinał mi do samochodu komputer za ok 40 zł. kupno kabla odradzam. trzeba się znać na tym. byle laik tego nie zrobi
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

Również podłączam się do pytania kar01 jaki kabel do 6R oraz jakie oprogramowanie aby można było adaptować np. radio RNS 510 do kierownicy multifunkcyjnej etc. ?
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Mark""]Również podłączam się do pytania kar01 jaki kabel do 6R oraz jakie oprogramowanie aby można było adaptować np. radio RNS 510 do kierownicy multifunkcyjnej etc. ?[/quote]
VCDS 11.3 lub wyższy. Ale to interfejs do diagnostyki i róznego rodzaju kodowań. kluczyki, przebiegi itp., to inny interfejs.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”