[9N] Problem z zawieszeniem Polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
roman cbr
Raczkujący
Raczkujący

[9N] Problem z zawieszeniem Polo

Post autor: roman cbr »

Przez kilka lat jeżdziłem Polo Clasic 14 16V . teraz mam Polo 9n. Od pewnego czasu zaczęlo coś skrzeczyć z przodu samochodu. Jak naciska się karoserię to slychać jak skrzypi. Najpierw było to ciche a teraz jest coraz głośniejsze. Jeżeli włączę samachod i kręcę kierownicą, to też słychać skrzeczenie. Nie mogę tego zlokalizować, czy to jest od amortyzatora, czy od wahacza. Na tuleje wahacza strzykawką nalalem oleju i pryskałem smarem w spraju, ale nic nie pomogło. Chcialem wymienić łozysko na amortyzatorze, ale nie mogę wyjąć amortyzatora, bo nie mam odpowiedniego torksa. Może któryś z Kolegów spotkał sie z takim problemem i podpowie mi co mam zrobić. Może Ktos wie jaki tam musi być torks. Z Gory dziękuję Roman
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam
Co prawda nie w Polo, ale w poprzednim samochodzie miałem coś takiego (Fiat UNO). Wtedy miałem wybite sworznie - pęknięta gumowa osłona przez co również kurz i suchota w środku. No i z czasem oczywiście luz się pojawił.
T
Tony
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Tony »

1.jesli skrzypi na nierownosciach czyli po przejchaniu tak zwanych zwalniaczy to gumy drazka stabilizatora
2.jesli w momencie na skreconych kołach to sprezyna moze przeskakiwac,tzn sa do wymiany gorne mocowania amortyzatora.czyli gorne łozysko i poduszka amortyzatora
V ZLOT   PKP  2010
VI ZLOT  PKP  2011:
I MIEJSCE W TURNIEJU PIŁKI NOZNEJ.GRUPA MAZOWIECKA

Grupa Mazowiecka -Stara gwardia
Smigałem: Polo 6n2 sdi , 6n2 gti ,Golfik 4 ,  9n 1.9TDI     
:  Audi A6 C6 3.2 Fsi .Audi Q7 4.2. Hyundai I 30 1.4
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”