Po odpaleniu spadają obroty i gaśnie.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
patryk84
Newbie
Newbie

Po odpaleniu spadają obroty i gaśnie.

Post autor: patryk84 »

Witam. Auto moje stoi na parkingu. Wczoraj wyszedłem żeby odśnieżyć go troszkę :). Odpaliłem i było wszystko ok. Pochodziło może z 15min, gdy ja je odśnieżałem. Po wszystkim wyłączyłem silnik i poszedłem do domu. Po ok 30min wyszedłem żeby pojechać do pracy. Odpalam samochód i po 5s spadają obroty, buda wpada w wibrację i auto gaśnie. Próbuję drugi raz, jak już zaczął wpadać w wibrację dodałem gazu, ale to raczej zadusiło go po od razu zgasł. Za trzecim razem odpaliłem i przytrzymałem go na lekkim gazie i auto nie zgasło, odjechałem kawałek i przy małej prędkości na 2 biegu zgasł. Już zawróciłem z powrotem na parking z myślą że będę musiał znaleźć inny transport. Zatrzymałem się i auto chodzi na luzie. Pojechałem do pracy i było ok. Po robocie wsiadam do auta, zapalam i znów chodzi może z 5s potem lekko spada z obrotów, buda wpada w wibrację i gaśnie. Zapalam jeszcze raz i przytrzymuję może z 1 min na lekkim gazie i już jest ok. Co to może być?
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

może to być czujnik, temat poruszany tu viewtopic.php?f=19&t=672
Awatar użytkownika
b5t
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: b5t »

Miałem dokładnie to samo. Sprawdz temat, ktory podal kolega powyzej. Powinieno ci sie udac naprawic.
Obrazek
p
patryk84
Newbie
Newbie

Post autor: patryk84 »

Dziwne, po mrozach jest już ok. Ładnie odpala i chodzi. Może to mróz coś tam przymroził.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”