Co do sugestii zmiany biegów jak i myku z temperaturą zamiast zegara to raczej ciężko będzie cokolwiek zmienić. Te nowe liczniki są już tak zamknięte, że wszelkie zmiany ponoć jest w stanie dokonywać jedynie ich fabryka Continental. Nawet przez VAGa nie da się zbyt wiele zrobić. Ale kto wie, na razie nic mi, ani ludziom na zagranicznych forach o tym nie wiadomo. Z resztą w kwestii sugestii zmiany biegów, to akurat się z Tobą nie zgodzę. Tzn być może w Bluemotion jest inaczej, ale u mnie w TSI w większości przypadków sugerowanie się wskazaniami komputera pozwala obniżyć spalanie. Co innego jak nie zależy mi na ekonomice, wtedy po prostu ignoruję, z resztą, kto jeździ cały czas wpatrzony w komputer?
Co do start-stop, hmm no generalnie jest to jedna z indywidualnych cech wersji BM więc można by zakładać, że ludzie biorący tę wersję kierowali się między innymi tą funkcją

Swoją drogą na Turbo robili test porównawczy w kwestii spalania właśnie Polo BM i jakiegoś innego autka ze zwykłym niekoniecznie superekonomicznym silnikiem i jakoś nie było zbyt wielkiej różnicy. No ale oni też nie są do końca obiektywni. Tak czy siak, ja bym się nie przejmował tylko jeździł i cieszył się z jazdy, jak coś zawsze masz gwarancje